Alhana

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 19631 alkalommal

Bemutatás:

Az Alhana egy 2002-ben alakult dallamos Heavy Metal és Rock Musical közötti zenét játszó társaság. Jelenleg 4 lemezünk van , a Csillagszellő 5 számmal 2002-ből, és a 2004-es Alkonyat 3 számmal egy igazi "kislemezen". Az Utolsó Bárd EP, és a Tündértánc, az első nagylemezünk.

Biográfia:

Az elválás és a megalakulás
A történet visszanyúlik egészen 2001 szeptemberéig, mikor is Sígli úgy döntött, elhagyja addigi zenekarát, a Tûzmadarat. Akkoriban úgy érezte, talán nem is akar többet zenélni, kicsit sok lett neki bizonyos dolgokból... de hát a vér nem válik vízzé. :) Megfogant fejében egy olyan zenekar gondolata, ami elég kemény ahhoz, hogy zúzni lehessen rá, de a gyönyörû nõi éneket ne adj isten még szinti is támogatná... Testvére, Eddie, a Tûzmadár dobosa támogatta elképzeléseit, annyira, hogy egy nagy levegõvel õ is kilépett a zenekarból, és csatlakozott az akkor alakulófélben lévõ, még név nélküli zenekarhoz, aki ekkor a következõ tagokat takarta: Paréj Zsuzsi - Ének, Kovács Marci - Gitár, Siegl András - Bõgõ, Siegl Zoltán - Dobok. Az elsõ próbára 2002. május közepén került sor, a másodgitárosi poszton Pihokker Peti pengetett a Tûzmadárból. Ez az együttmûködés annyira gyümölcsözõ lett, hogy Pihe azóta is, idõt és energiát nem kímélve két zenekar teljes jogú, oszlopos tagja! :) Tulajdonképpen ez a próba tekinthetõ az együttes megalakulásának, itt született meg az ALHANA név is. (Aki olvasta a Dragonlance krónikákat, annak bizony ismerõsnek tûnhet.)

Billentyûs problémák...
A mag tehát összeállt, itt volt még a billentyûs kérdése. Az egész nyáron át tartó keresgélés, hirdetés eredménye az lett, hogy csatlakozott hozzánk Galántai Ági. Két koncert erejéig a zenekart ez a hat tag alkotta. Sajnos Ágitól viharos hangulatban búcsúzni kényszerültünk, így ismét billenytûs keresés következett. Ezután ránk mosolygott a szerencse, viszonylag hamar megtaláltuk Hidvégi Tomit, aki teljes mértékben beváltotta a hozzá fûzött reményeket. Addigra már a zenekar lenyomott pár koncertet a pesti rock klubokban, három saját számmal és számos feldogozással (Nightwish, Edguy, Hammerfall, Startovarius, stb.) Szerencsére abszolút pozitív fogadtatásokban részesültünk, akiknek az elején még furcsák voltak a klasszikus metál nóták Zsuzsi hangjával, azt hiszem, a bulik végére többségükben levetkõzték aggodalmaikat. :)
Csillagszellõ
Tomi beszállásával még jobban felpörögtek az események, míg végül öt számmal a tarsolyunkban (melybõl egyet már rögtön Tomi hozott!), úgy döntöttünk, belevágunk elsõ hanganyagunk felvételbe. Rengeteg munka, szervezkedés, és próba után a törökbálinti P sudióban készítettük el a felvételt, amely CD-n jelent meg, és a Csillagszellõ címet viseli. A Rocktogonban megrendezett lemezbemutató koncert után - mely olyan jó hangulatban zajlott, hogy a klub vezetõsége felkérte a zenekart egy havonta megrendezendõ Alhana klub szervezésére - egy kevés pihenés után újult erõvel és lelkesedéssel csapunk a húrok, bõrök, billentyûk, és hangszálak közé a frissen beköszöntött 2003-as évben. :))
A zenekar 2003-ban sem állt meg a munkával. A klub és a pesti koncertek mellett a formáció több turnéállomásra is elkísérte a Kalapács zenekart és így több vidéki városba is eljutottunk, többek között Sopronba, Győrbe, Szarvasra és Várpalotára. Lehetőséget kaptunk az Omen zenekar előtt színpadra lépni a Petőfi Csarnok falai között majd a 2003-as Sziget fesztiválon a Hammer World színpadán ahol fergeteges hangulatban zajlott a fellépés. A zenekar közben egy tagcserén esett át gitáros poszton, Kovács Marcit Bessenyei Balázs váltotta le, míg Pihokker Péter mostantól csak az Alhanában zenél. Augusztus végén rendeztünk egy három napos fesztivált a Velencei Tó partján, Agárdon, ahol több mint 200 ember fordult meg. Ezután Hódmezővásárhelyen koncerteztünk egy kisebb rock fesztiválon. 2003 szeptemberében sikerült bejutnunk a WigWam Rock Club által szervezett tehetségkutató fesztivál döntőjébe, ahol holtversenyben a 4. helyen végeztünk. Lehetőséget kaptunk színpadra lépni a 20 éves régi felállású Pokolgép zenekar budapesti (PeCsa) és vidéki koncertjein. Az év végén még egy hatalmas karácsonyi bulival háláltuk meg a közönség támogatását.

Alkonyat
2004-ben koncertsorozatba kezdett a zenekar, melynek során számtalan kisebb koncert mellett eljutottunk országunk határain kívülre is, pl. Szerbiába, Moholra. A nyáron, júliusban megrendezett II. Alhana táborra pedig mindenki kellemes emlékekkel gondol vissza. A zenekarokat is beleértve több mint 500 ember fordult meg a táborban. Ekkor jelent meg a zenekar második hanganyaga, a három számos Alkonyat EP. Közben több kisebb-nagyobb nyári fesztiválon is megfordult a zenekar. Az év végére már az ország minden szegletét bejártuk. Közben több nagy banda vendége voltunk illetve felléphettünk ismét a PeCsá-ban a Nagy Októberi Forr-A-Dalom fesztiválon több hazai illetve nemzetközi ismertségű bandával is. A 2005-ös III. Alhana táborban pedig az eddig megszokott koncerteken kívül összehoztuk az Avantasia I. színpadi változatát, a vártnál sokkal nagyobb sikert aratva... :))

December 6-án megjelent az Alhana zenekar debütáló lemeze. A 10 dalt és egy intrót tartalmazó, “Tündértánc” névre keresztelt anyag a december-januári HammerWorld magazin CD-mellékleteként látott napvilágot, melyben egy kedvezményre jogosító kupon is található, amit a januári lemezbemutatón lehet beváltani.

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

jakibori:) Hozzászólás ideje: 2011-04-12 09:25:26

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-17 12:40:31

Véleménye a(z) "Alhana" előadóról:

imadom ezt a szmaot.....egyszeruen gyonyoru....es csodalatosan gitaroznak benne:D:X........m/m/m/

Evejun Hozzászólás ideje: 2008-05-20 19:14:05

Utolsó bejelentkezés:
2012-04-19 18:39:30

Véleménye a(z) "Alhana" előadóról:

Aronne:Ha jól tudom Barócsi Kriftós énekel vele!

Aronne Hozzászólás ideje: 2008-05-03 14:02:23

Utolsó bejelentkezés:
2008-09-13 20:23:10

Véleménye a(z) "Alhana" előadóról:

Nekem a kedvenc számom a szimfonikus feldolgozású Csillagszellő és a Mágus. Valaki meg tudná mondani, hogy a szimf. Csillagszellőben ki énekel [*** moderálva ***]

Evejun Hozzászólás ideje: 2008-04-05 16:26:59

Utolsó bejelentkezés:
2012-04-19 18:39:30

Véleménye a(z) "Alhana" előadóról:

Nekem az edig hallgatot számok mindegyike(Csillagszellő,,Száműzött Angyal,Utolsó Bárd,Utolsó Perc,Álomvilág,Öregember,Mágus,Nem akarok,A zafír égen túl,Az Ördöd csókja,Élj úgy)mindegyike tetszik.Nálam nincs első,mindegyik fantasztikusXDDE sajnos van néhány szám,amit nem tudok meghallgatni sem letölteni(a sárkány őrei,száműzőtt angyal,kísértet,vigyázz rám)Valaki át tudná küldeni?Ha igen,kérem küldje az [*** moderálva ***] címre,vagy vegyen fel a [*** moderálva ***] msn-en!Előre is köszi!

zsibike Hozzászólás ideje: 2007-08-31 10:54:10

Utolsó bejelentkezés:
2009-08-11 13:56:21

Véleménye a(z) "Alhana" előadóról:

Az Utolsó bárd az Alhana legjobb száma szerintem! Nagyon jó kis ballada:(

sefthuk Hozzászólás ideje: 2007-04-08 14:52:00

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-22 22:12:37

Véleménye a(z) "Alhana" előadóról:

A lehetõ legkirályabb száma ez az Alhanának, bárki bármit is mondd :D nah meg a Mágus sem kutya áááh nagyon imádom õket:D

Horváth István Hozzászólás ideje: 2006-12-17 16:39:48

Utolsó bejelentkezés:
2011-06-05 12:05:56

Véleménye a(z) "Alhana" előadóról:

Én úgy vélem, a zafír égen túl egy hátborzongatóan jó szám. Nem ismertem a bandát, de kellemesen csalódtam.

orgadon Hozzászólás ideje: 2006-12-09 01:40:14

Utolsó bejelentkezés:
2008-06-06 12:24:36

Véleménye a(z) "Alhana" előadóról:

Szerintem a Csillagszellõ a legjobb száma a bandának eddig. Aki meghallgatta az énekes hölyet, nézze is meg a hivatalos portálnál a bandát. Szerintem nagy jövõ elé néznek még!

insane Hozzászólás ideje: 2006-11-20 16:22:14

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Alhana" előadóról:

szeretem ezt a számot elég jókis szám

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább