Presszó Tangó Libidó

Zenei irányzat: Alternatív rock
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 26129 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

A zenekar saját szavaival:

"...avatatlan füleknek úgy tudnám leírni, hogy olyan ez, mint amikor Edith Piaf találkozik Goran Bregovic Orchestrával egy PASO koncerten és közben a mi jó öreg Edithünk felhörpint egy kupicát a Csík zenekarral. Egy kis ska, egy kis chanson, egy kis ’rákkenroll’. Egy kis harmonika, egy kis trombita a klasszikusnak mondott hangszerek mellé..."

Biográfia:

A Presszó Tangó Libidó zenekart 2005 őszén alapította Kabai Viktor, Keszei János és Lajkó Bence. A gitár-tangóharmónika-trombita alkotta formáció első koncertjét 2006 tavaszán adta Budapesten, a Pótkulcs klubban. 2007 magasságában a zenekar Szentendrére települt, itt csatlakozott a trióhoz Aknay Zoltán (dob), Török Gergő (basszusgitár) és Herczeg Ábris (hangtechnika). Akusztikus gitár, harmonika és trombita a klasszikus ritmusszekció mellé, egy kis ska, egy kis chanson, egy kis ’rákkenroll’, - így áll össze a zenekar saját hangzása, amit hol odavágós, hol odaérzős, kiválóan énekelhető dalszövegek egészítenek ki. Több évnyi koncertezés után, mialatt a zenekar és a számok összeértek, 2011 nyarán jelent meg az első studióalbum "Keletközépeurópai" címmel, 74 percben, összefoglalva a kezdeti időszak sanzonos-rákendrollos-kocsmaforradalmár számait, köztük a kétszeres kivándorló top 10-es "Levelet írokkal". A második album, mely a "Másik ország" címet kapta, szűk két éven belül elkészült. A 2013 tavaszán megjelent nagylemez az előzőhöz képest személyesebb, bensőségesebb hangvételű dalokban mutatja be a zenekart körülvevő világot, barangolva ismerős tájakon, dombokon, patakparton és szentendrei kiskocsmákban. A közel 45 perces album a zenekar szokásaihoz híven kalandozik a stílusok között is, a Három biciklista káziószinti punkjától, a Vulkándal pannonreggijén át egészen a Másik ország interkontinentális latinjáig. A koncerteken közönségkedvenc "Alkonyatkor" c. nóta studióváltozatában pedig Palya Bea is szerepet vállalt. A lemezkészítésen túl is mozgalmas volt a 2013-as év: a zenekar januári A38 hajón történt felépésséről élő koncertfelvétel készült, melyet a Duna TV-n adásba került (a lenti linkeken megtekinthető), júniusban koncertet adott Berlinben, a XIV. Nemzetközi költészeti fesztivál meghívott magyar előadójaként, fellépett továbbbá Budapesten a francia nemzeti ünnep alkalmából rendezett utcabálon a "le Train Fatal" francia fanfár zenekar vendégeként, az év folyamán 40 koncertet adott Budapesten, Szentendrén és különböző vidéki helyszíneken, valamint fellépett a Pannónia fesztiválon és a Művészetek Völgyében. Szintén még 2013 őszén a zenekar megjelentette, elsősorban dj-k és gyűjtők részére, első bakelit nagylemezét "Három biciklista" címen. Jelenleg a zenekar az aktív koncertezés melllett soron következő stúdióalbumán dolgozik, melynek megjelenése leghamarabb 2015 végére várható. Az év elején tagcserére is sor került, a külföldre távozó Török Gergőt, Cserkúthy Balázs, a Sajnosbatár zenekar basszusgitárosa váltotta posztján.

Tagok:

Kabai Viktor

gitár, ének, dalszöveg

Lajkó Bence

trombita

Keszei János

harmónika

Török Gergő

emigráns

Herczeg Ábris

hangtechnikus

Cserkúthy Balázs

basszusgitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

zulfidragonfly Hozzászólás ideje: 2006-11-13 10:00:57

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Presszó Tangó Libidó" előadóról:

Nagyon tetszik! Szeretnék kapni egy demót tõlük!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább