Kérdőjel

Kérdőjel
Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 5, összesen 18566 alkalommal
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

RollR Hozzászólás ideje: 2007-07-06 11:18:09

Utolsó bejelentkezés:
2014-08-25 16:34:07

Véleménye a(z) "Kérdőjel" előadóról:

A szerzõ kommentjét idézem: "Az Elidegenedés címû dal csak egy otthoni próba vázlat-felvételen maradt meg, részletes kidolgozására és hangszerelésére sajnos sohasem került sor. Hangulatában benne van a feloszlás elõtt álló Kérdõjel együttes kiábrándultsága is. Az 1993-as Elidegenedés albumon jelent meg."

RollR Hozzászólás ideje: 2007-07-06 11:15:48

Utolsó bejelentkezés:
2014-08-25 16:34:07

Véleménye a(z) "Kérdőjel" előadóról:

A szerzõ szavait idézem: "Ez egy öt tételes mû. Ne higgy fekete kenyérrel. (ez a sor a kommunizmusra is vonatkozik) Mindenben (értsd: Mindenben = Istenben, a filozófiai „Egy”-ben) Vasváry-Tóth Tibor a Ne higgy! címû szám szövegérõl a következõket mondta: Ez az 1982-es szimbolista vers ösztönösen bújt elõ. Eredetileg is dalszövegnek készült, hogy a Kérdõjel nevû együttes nagy ívû zenéjével kísérve szólaljon meg. Dorogi Károlyé és az enyém. Benne van, hogy a dolgok a világban rosszul mennek, mert bennünk emberekben általános romlottság van, és lefokozottság van; ezért sok mindenben nem szabad hinni, és sosem szabadott; viszont benne van az is, hogy teljes hittel kell a „Mindenben” (értsd Istenben) hinni. De a teljes hitre bizony a mi életünkben még majd csak ez után lehet szert tenni. Addig viszont inkább ne higgy! Mert vagy teljesen hiszel, és ez azt is jelenti, hogy bent vagy (az Isten országában); vagy pedig csak bizonyos értelem szerint hiszel (például vallás), akkor pedig nem létezel, s neked annyi, és akkor bizony jobb ha inkább nem is hiszel. De mi azt mondjuk: inkább higgy! Használd az eszedet, láss tisztán és ismerd meg önmagad. Ez a mi aktuális szavunk."

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább