Ska-Pécs

Zenei irányzat: Ska-punk
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 18549 alkalommal

Bemutatás:

A Ska-Pécs zenekar 2005 tavaszán alakult Pécsett.

Weboldal:

Biográfia:

A pécsi illetékességű Ska-Pécs zenekar 2005 végén alakult Pécsett azzal a szándékkal, hogy a spanyol/baszk származású Ska-P dalait adja elő, mint tribute zenekar. A zenei stílust tekintve a műfaj egyfajta egyvelegnek tekinthető. A Ska zenei alapok mellett ugyanúgy feltűnnek latinos, folklór elemek, mint rockos betétek. Az irányvonal zeneileg a popularitásra törekszik, míg a szövegvilágban megpróbálunk tartalmasabb témaköröket is megfogalmazni.

A zenekar 2014. szeptember-október folyamán rögzítette első nagylemezét Magyar Vírus címmel, a hivatalos megjelenés dátuma 2014. november 20. A lemez felvételéhez, illetve megjelentetésére a zenekar pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alaphoz, amely a pozitív elbírálásban részesült! A nagylemez dalai cd formátumban is elérhetőek lesznek, ezzel párhuzamosan a zenekar honlapjáról (www.ska-pecs.hu) ingyenesen letölthetőek.

A 8 tagú formáció 2006 végétől kezdett aktív koncertezésbe és az elmúlt években a baranyai koncerteket "kinőve"először az ország számos fesztiváljára, majd külföldre is eljutott. A teljesség igénye nélkül:

2006 óta minden évben rendszeres fellépői vagyunk a pécsi Rockmaraton fesztiválnak, a helyi egyetemi rendezvényeknek (Pl. Pécsi Egyetemi Napok), illetve több alkalommal léptünk fel Pécs város szilveszteri rendezvényén, illetve az önkormányzat által szervezett szabadtéri koncerteken, több ezer ember előtt. Nemrég az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Ska-Pécs, mint főzenekar léphetett fel Pécs város hivatalos szilveszteri rendezvényén 2014.december 31-én.
A hazai klubkoncerteket tekintve a zenekar - túlzás nélkül - az ország minden szegletében játszott már. Pécsi székhelyű zenekarként ugyanúgy felléptünk Debrecenben, mint pl. Sopronban vagy Szegeden.
A hazai fesztiválok közül eljutottunk a Szigetre, 4 éve rendszeres fellépői vagyunk az EFOTT fesztiválnak, a Pannónia Fesztiválnak, koncertet adtunk már a Hegyalja fesztiválon, a debreceni Campus fesztiválon, gyakran vendégszerepelünk egyetemi gólyatáborokban, különböző rendezvényeken, illetve 2013-ban, első alkalommal a FEZEN fesztiválon is felléptünk.
A külföldi koncertek alkalmával eljutottunk a környező országok különböző fesztiváljaira (pl. a szlovákiai Topfest, 2010-ben az aradi magyar napokon a zenekar képviselte Pécset), klubkoncertjeink során több alkalommal is felléptünk Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában, Csehországban, illetve eleget tettünk két németországi felkérésnek is.
A zenekar - a feldolgozások mellett - 2007-ben kezdett saját szerzeményeket a repertoárba építeni. Néhány dalt stúdióban is rögzítettünk, amelyeket főként a baranyai rádiók, de az ország több regionális rádiója is játszottak. A zenekar "Az élet szép" című dalából készült klipjét a Viva Televízió is több alkalommal műsorára tűzte. Mondhatni, hogy néhány dal "underground" szinten országosan ismerté vált, ezt bizonyítja, hogy egy-egy saját dalból készült videónk különböző fájlmegosztó oldalakon a közel 70 000-es nézettséget is elérte.

A Ska-Pécs zenekar 2015-ben ünnepli 10 éves fennállását, amelynek első állomása a pécsi Sörházban, január 10-én megrendezésre kerülő jubileumi koncert volt. Az idei év során minél több helyre szeretnénk elvinni a bemutatkozó nagylemez anyagát.

A jelenlegi felállás:
Péter Gábor - ének
Péter Norbert - harsona
Ambrusics Sándor - trombita
László Gábor - billentyű
Zsoldos Szabolcs - basszusgitár
Mészáros Miklós - dob
Bótai Márk - gitár
Szpisják Pál - gitár


Forrás: Hivatalos oldal

Ska-Pécs dalszövegek (3 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább