Jutott Neki

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 14809 alkalommal

Bemutatás:

1991 október 25-én alakult meg Bítölsz néven Prágában a következő felállásban: Gál Attila (Mazsola) - basszusgitár; Pásztó Gábor (Leila) - szaxofon, furulya; Böszörményi Péter (Pöce) - ének. Napokon belül csatlakozott hozzájuk Bugár Ignác (Acylpyrin) a gitárjával. Első koncertjük december elején tartották a prágai magyar főiskolások klubjában. Olyan szerzemények hangzottak el azon az estén, mint A vámpír hibája, Porszívó, (Sz)óda a szódásszifonhoz, melyek a következő évek koncertjeinek elmaradhatatlan színfoltjai lettek.

Biográfia:

<div style="text-align: justify;">1992 márciusában egy budapesti koncert közben a Bítölsz belső ellentétek miatt, előzetes megegyezés alapján feloszlott. Perceken belül meg- alakult a Jutott Neki (azonos felállással és repertoárral), és megtartotta bemutatkozó koncertjét. Júliusban önerőből kiadták első demójukat Mérges csiga címmel. A kazetta gyakorlatilag csak a zenekar koncertjein volt kapható, így csak szűkebb körhöz jutott el, ott viszont jobbára pozitív viszhangot váltott ki.

Ősszel Igmánd helyét Kollárovics Adrián (Lidércz) veszi át a gitárjával, '93 májusában a dobgépet Petőcz Dávidra (Drávid) cserélik. Ugyanebben a hónapban bemutatkoznak az ARANYEMBER-fesztiválon. Szeptemberben kész az újabb demó - Láma dalai - , rajta olyan opuszok, mint A Törpe-fejűek, Jön szembe Kálmán, Zöld szám, Anna, Regina néni a tömegszörny stb.

'94-ben további koncertek következnek, ismét fellépnek az ARANYEMBER- fesztiválon. Nyárra összáll az új anyag, de a felvétel egész '95 nyaráig várat magára, ekkor megjelenik a Biztosan az atom... című kazettájuk a BAHIA gondozásában.

A Biztosan az atom... '95 őszén megnyeri a Szlovák Rádió magyar adásában meghirdetett fiatal együttesek versenyét, a győzelem viszont csak eszmei, mivel az első helyezettnek járó rádióbeli stúdiófelvetel elmarad: ezt a hírek szerint valamely operetten hízlalt felelős szerkesztő ízléshorrorja okozta. Ennek ellenére (és a hangminőseég ellenére is... ma már beláthatjuk) a rádió időnként lead egy két JN számot, sőt a Petőfi Rádió és a prágai radio 1 is éterbe sugároz egy-két JN opuszt



A Biztosan az atom... megjelenése után a csapat gyors (aránylag gyors) egymásutánban gyártja az új dalokat, ezekből az "atom" Pepsi-szigeti bemutatóján már ízelítőt is hallhat a kíváncsi hallgatóság (elég sokan voltak kíváncsiak...), a '97-es (vagy '96-os) kis magyarországi turné koncertjeinek egy részét pedig már az új számok képezik. A körút során megfordulnak Pécsett (Hard Rák Café), Veszprémben (Enyhe Fintor Club), Szentednrén (Dalmát Pince), Pesten (Közgáz Pinceklub) és Miskolcon (ki emlékszik már?)

Prágában is szaporodnak a koncertek, fellépnek a város legjobb klubjaiban (Delta, Rock Café, Lucerna Musicbar), többnyire a Chaprál Crazy Plesk! nevű baráti cseh formációval karöltve, mely együttes vezetőjének stúdiójában veszik fel általában a felvennivalót.

Az új anyag '98 tavaszára konkretizálódik, s a csapat júliusban végre-valahára stúdióba vonul, ugyanabba a stúdióba, ahová eddig, de a hely annyit fejlődött az eltelt 3 év alatt, mint maga a csapat. A felvételt a betervezett 1 hét alatt nem sikerül befejezniük, így csak októberre készül el az új album. Életüket nehezíti az is, hogy Leila ekkor már Pesten él, s a távkapcsolat lassítja a dolgokat. A végtermék viszont azt bizonyítja, hogy megérte a fáradozást.

A Bahia Kiadó '99 márciusában jelenteti meg A vegyület készen áll c. albumot CD és kazetta formájában, a bemutató koncert pedig március 14-én zajlik le a budapesti Trafóban.

Az együttes azóta vígan ül babérjain, néha zenélgetnek, álmodoznak, ábrándoznak... A megélhetés viszont gyakran sarokba szorítja őket. De azért nem adják föl: lesz még mapettsó!

2000 elején az együttes ismét új dolgot próbál ki: egy externista billentyússel és egy externista vokalistával, Frenccel és Öcsémmel vegyül. (Ferenc alkotta Pöcével a Cheesmen nevű formációt kassai gimista éveikben) Íródnak az új dalok, próbálkoznak, és maguk is izgatottan várják az eredményt.


</div>

Tagok:

Gál Attila

basszusgitár, vokál

Kollárovics Adrián

szólógitár, vokál

Pásztó Gábor

szaxofon, klarinét, furulya, vokál

Petőcz Dávid

dob, vokál

Böszörményi Péter

ének, mozdulatsorok, sakál

Jutott Neki dalszövegek (2 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább