S-Modell

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 11802 alkalommal

Bemutatás:

1986 és 1993 között létezett az S-Modell zenekar. Fénykorát 1990-től élte, amikor az ország szinte minden rock és blues klubját végigjárta, évente közel kétszáz koncertet adva...

Biográfia:

A változó tagságú együttes nem akármilyen zenészeket nevelt ki, talán elég, ha a kiváló szájharmonikás Ferenczi György, vagy a Kimnowak meghatározó tagja, Pribil György nevét említjük.
Az S-Modell igazi albumot nem készített, mindössze két kazetta maradt fent az utókornak, a Játszma (1993) és a Joe int! (1999, koncertfelvétel). Az anyagok ma is keresettek: az egykori tagok mai zenekaraik koncertje után, autogramosztáskor rendre megkapják a kérdést, hogyan lehetne beszerezni a kazettákat.
Az elmúlt években időnként újra összeállt az S-Modell, egy-egy koncert erejéig. A legnagyobb sikert talán a Szigeten aratta, hat évvel ezelőtt, több ezer fős közönség előtt. Akkor, amikor három régi tag újra együtt muzsikált, az Equus nevű formációban. A két albumot is készített együttes nem volt hosszú életű, ám létezése előrevetítette, hogy egyszer majd újra működhet az S-Modell.
“A párhuzamosok a végtelenben találkoznak – nekünk viszont már most sikerült” – mondja Kőszegi Zsolt. “Újra összejöttünk, s kiderült, hogy még mindig nagyon sok a közös gondolatunk. Megkezdjük újkori menetelésünket. A zenénk és a lendületünk is olyan, mint egykor, az egyetlen változást az jelenti, hogy talán kicsit bölcsebbek lettünk.”

Tagok:

S-Modell dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább