Zizi

Zenei irányzat: Pop
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 6315 alkalommal

Bemutatás:

A fiatal énekesnő neve nem ismeretlen a könnyűzenei élet terén, hiszen kórustagként is több ízben lépett színpadra olyan neves jazz zenészek társaságában, mint Szakcsi Lakatos Róbert, Tzumó Árpád, Egri János...Hangját vokalistaként már több neves előadó lemezén hallhatták, többekközött Kökény Attila, Emilio vagy Gitano dalaiban.
A Zolmár 2000 lemezkiadó Kft gondozásában 2012. októberében jelent meg "Zizi - Ez vagyok én" című albuma, amin 12 dal hallható, melyek között Gitano-val, Chico-val és Emilio-val készült duettek is felcsendülnek.

Biográfia:

1988 június 26.-án született Budapesten. Kiskorától kezdve megmutatkozott rajta a zene szeretete, de igazán 4 éves korában, Whitney Houston egyik slágerét dúdolgatva jött az elhatározás, hogy énekesnő lesz.

A családja számára nem volt meglepő a kislány muzikalitása, hiszen anyai nagypapája, Járóka Sándor világhírű zenész volt, neve ismerősen cseng a mai fiatal generáció számára is.

Az idősebb unakatestvéreinek köszönhetően elég korán megismerkedett olyan dalokkal, melyek meghatározták zenei stílusát: Maria Carey, Earth Wind And Fire, Chaka Khan, Al Jarreau...

Az éneklést autodidakta módon kezdte, majd 13 éves korától egy évig járt hangképzésre, majd ismét belemerült az önképzésbe. Szerencsére mindig volt mellette egy "társ", hiszen bátyja és unokatestvére felváltva segítették őt gitárkísérettel. Ebben az időszakban készült néhány amatőr hangfelvétel is, csupa pozitív visszajelzéssel.

Ezek után többször lehetősége nyílt megmutatni magát a nagyközönség előtt is (RTL, m1, Budai Parkszínpad).

Kórustagként is több ízben lépett színpadra olyan neves jazz zenészek társaságában, mint Szakcsi Lakatos Róbert, Tzumó Árpád, Egri János...

Ez az időszak méginkább megerősítette abban, hogy jó utat választott.

17 éves korában ismerte meg mostani párját, akkor még azzal a céllal, hogy elkészítsék az első saját dalát. Hamarosan kiderült, hogy a két fiatal kapcsolata nem ér véget a dal elkészültével. Mind emberileg, mind zeneileg megtalálták a közös hangot, melynek eredményeként egyre több szerzemény született. A munkakapcsolat elején még nem volt konkrét céljuk, csak élvezték a közös munkát, így szépen-lassan összegyűlt jópár felvétel.

Kb. 3 éve pattant ki az ötlet, hogy a meglévő dalokból készítsenek egy nagylemezt, ami összefoglalja az elmúlt időszakot. Így megkezdődtek a stúdiómunkálatok, ahol a zenésztársadalom kimagasló egyéniségeivel dolgozhatott együtt.

A lemez elkészülésével nagy álma vált valóra, hiszen kifejezhette önmagát a saját zenei világával anélkül, hogy szem előtt tartotta volna az éppen aktuális zenei trendet.

Most a zenekari munkálatokkal foglalatoskodik és reméli, hogy hamarosan élőben is megörvendeztetheti a nagyérdeműt.

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább