Anton Vezuv

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2461 alkalommal

Bemutatás:

A 2010-ben alakult Anton Vezuv egy budapesti power melankólia zenekar. A megmentéséért cserébe kívánságot teljesítő éneklő hal, Gyulai István "Sztív" megkapó, zongorás-egygitáros dalaiból, egy magányos pince mélyéről indult a produkció, mely teljes zenekari felállásában is megtartotta az éteriséget, a dalokat pedig finoman és okosan az erősítők közé helyezte.

Biográfia:

Az Anton Vezuv története 2010 környékén kezdődött azzal, hogy az énekes-dalszerző Sztív, elvonulva a külvilágtól, pár évet egy budapesti pincében élt, ahol dalok írásával töltötte idejét. A számok ekkor elkezdték keresni „gazdájukat”, ám sokáig nem is kellett várniuk, mert néhány hónapon belül összeállt a zenekar, amely már Anton Vezuv néven kezdte gondozni Sztív különleges szerzeményeit. A lassan, de ösztönös biztonsággal úszó lemezkészítés alatt az Anton Vezuv bár ritkán adott koncertet, ezek az alkalmak mégis különleges események voltak, a zenekar pedig megfordult Budapest számos reprezentatív klubjának színpadán. Az Anton Vezuv első nagylemeze, az 'Into The Sea' 2014 szeptemberében, a dalszerző-frontember Sztív születésnapján jelent meg. "Gyulai István Sztív dalszerző hosszan érlelt szerzeményeit 2011-ben indult saját zenekarával még tovább főzte, de megérte a sok munka, mert az Anton Vezuv nemrég megjelent bemutatkozó albuma az év egyik legkülönlegesebbje és legjobbja" - recorder.hu "Az Into the Sea első hallgatásra elringat és ahogy vége lett, kellemesen szomorkás űrt hagyott maga után" - nowmagazin.hu "Az Anton Vezuv tipikusan az a banda, akiről nem mondtuk volna meg, hogy magyarok. Az Into the Sea tökéletes hétfő esti kószáláshoz." - welovebudapest.com

Tagok:

Gyulai István

ének, zongora

Kalmár Tibor

basszusgitár

Csé

gitár

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább