A felismerhető gitárjátékhoz kéz és szív kell

A Zenész Magazin interjúja Kékkői Zalánnal, a Beatrice gitárosával

A Beatrice gitárosa, Kékkői Zalán 15-20 éve ír instrumentális dalokat, de csak most érkezett el az idő, hogy megmutassa a közönségnek első szólóprodukcióját.

A koronavírus miatt koncertek nélkül töltött kényszerpihenő alatt több ideje maradt alkotni, felszabadultak a kreatív energiák, és elkészült egy teljes lemeznyi anyag. Az első, Shelter (Menedék) című szerzemény a karantén alatt jelent meg, a teljes instrumentális szólólemezzel pedig várhatóan még idén jelentkezik Kékkői Zalán.

Mikor került először gitár a kezedbe?

Viszonylag későn, 16 éves koromban kezdtem gitározni. Szüleim barátaival nyaraltunk a Balatonon és a másik családfő, Szabó Gyula nagy zenekedvelő volt, játszott gitáron és basszusgitáron is. Az első akusztikus gitáromat is tőle kaptam. A nyaralás során folyamatosan zaklattam, hogy tanítson. Akkortájt a rock, metal műfaj volt a kedvencem, és pár hónap múlva a szüleimtől kaptam egy elektromos gitárt is. A lakótelepen, a barátaim között többen is gitároztak és mindannyian ügyesebbek voltak nálam, így nagyon sokat tudtam tanulni tőlük. Magántanárhoz is járhattam, Konorót János volt az első tanárom, később pedig az egyik kedvenc gitárosomtól, Daczi Zsolttól is tanultam.

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább