Dalszöveg Nagykövete Díjat nyert négy magyar szerző

Lezárult Magyarország eddigi egyik legnagyobb dalszöveg-versenye. A Fontos a szöveg elnevezésű pályázatra közel 300 szerző küldött be szerzeményeket


A versenyt még tavaly decemberben hirdettük meg és magunk sem gondoltuk volna, hogy ennyire sikeres lesz: a kiírásra rövid időn belül 295 szerzőtől érkezett dalszöveg. A felhívásra kizárólag magyar, korábban más díjazásban nem részesült szövegeket lehetett beküldeni. A pályaműveket Czutor Zoltán, Patocska Olivér, Pixa és Csipai Roland, a Zeneszöveg.hu igazgatója zsűrizte. A rendkívül erős felhozatalnak köszönhetően végül négy nyertest hirdettek, így ők lettek a Dalszöveg Nagykövetei, nevezetesen: Bereczky Botond, Major Eszter, Mester Ferenc (MES) és Pálffy Patrik. Botond No Sugar zenekarának a Várj még szövegével jutott a TOP4-be, Eszter Kökény Attilának írt Nincs semmi másom című dalával nyert, MES Mantra című szerzeményével került a legjobbak közé, míg Patrik Our Last Drop együttesének Köszönöm, jól vagyok dalszövegével vívta ki magának a megtisztelő címet.

A pályázat érdekessége, hogy a dalszövegek testet is öltenek, ugyanis mind a négy dalszöveg sorozatgyártásban megjelenik DRK (Dorko) pólókon. A hazai márka az alapítása óta fontos küldetésének tartja a magyar alkotók támogatását, így szívesen álltak a kezdeményezés mellé. A felsőket hamarosan árusítani kezdik, és a nyereségből a szerzők is részesülnek. 

Nemrégiben egy Magyarországon egyedülálló szolgáltatást indítottunk, eszerint a magyar dalszövegírók alkotásait képviseljük, és segítünk bevételhez jutniuk. A nagy online zenei felületektől - például a YouTube, a Spotify vagy az iTunes – ugyanis a grafikai formában megjelent dalszövegek után beszedik a pénzeket a külföldi partnerek, de a magyar szerzők nem jutnak hozzá. 

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább