ŐK KAPJÁK A ZENEI ARTISJUS-DÍJAKAT IDÉN: A RANDOM TRIP,BORLAI GERGŐ,FÁBRI PÉTER,MAJOR ESZTER ÉS SIKLÓSI ÖRS A DÍJAZOTTAK KÖZÖTT

Könnyű-és komolyzenei alkotókat díjazott idén is az Artisjus:  kilenc zeneszerzőt és szövegírót tüntettek ki.

Fábri Péter életműdíjat, Borlai Gergő az év zeneszerzője címet, Major Eszter pedig az év szövegírójának járó díjat kapja a szerzői egyesülettől. A 2020-asév produkciójának a Random Tripet választották. A szerzői egyesület posztumusz junior díjjal tiszteleg az idén elhunyt Siklósi Örs dalszerzői munkája előtt.A komolyzene területéről Soproni József,Horváth Márton Levente és Molnár Viktor kap elismerést. Az év nótaszerzője Éliás Tibor lett. Az Artisjus 21.alkalommal díjazza a legkiválóbbnak ítélt kortárs zeneszerzőket és szövegírókat azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára. Az elismerés presztízse elsősorban abban rejlik, hogy a pályatársak ítélik oda a díjakat a kitüntetett művészeknek.Az  Artisjus szerzőkből és  egy zeneműkiadóból  álló vezetősége  döntött  a  díjazottak  személyéről,  a könnyűzenei alkotók  díjazását  külön  szakmai  bizottság  készítette  elő.Az  elismerések  ünnepélyes átadását az év folyamán későbbi időpontra tervezi az Artisjus vezetősége, ha a járványhelyzet engedi.  Fábri  Pétert életműdíjjal, Borlai  Gergő taz  év  zeneszerzője  címmel, Major  Esztert pedig  az  év szövegírója  díjjal tüntetik ki.Az  év  produkciójának a Random Tripet választották .Posztumusz Junior Artisjus-díjjal ismerikel Siklósi Örsöt, az AWS zenekara tragikusan fiatalon elhunyt frontemberét. Az év komolyzenei műve kategóriában idén két alkotást is díjaznak: Soproni József 9 dal Czigány György verseire,  valamint Horváth  Márton  Levente Scrollin' című  műve  érdemelte  ki az  elismerést.  A komolyzenei Junior Artisjus-díjat Molnár Viktor kapja. Az év nótaszerzőjének Éliás Tibort választották.Idén hét zenei kategóriában díjazzák a szerzőket, valamint átadják a tavalyi év legjobb produkciójának járó elismerést. 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább