Újabb zeneipari tanulmánykötet-bemutatóra invitál a Hangfoglaló

Jelet adok a gépnek - könnyűzene az online térben

Május 25-én kedden jelenik meg a Hangfoglaló Program Menedzserképzési Alprogramjának második zeneipari tanulmánykötete. A Jelet adok a gépnek – könnyűzene az online térben címet kapó kiadvány azzal a céllal készült, hogy létrehozzon egy iparági tudástárat, amely összefogja az egyes részterületek legjobb hazai szakembereinek tapasztalatait.


A Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramja május 25-én, kedden mutatja be második tanulmánykötetét az Akvárium Klub VOLT Lokáljában. Az eseményen védettségi igazolvány birtokában részt vehet bárki, aki érdeklődik az aktuális iparági trendek iránt.

A Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramjának első tanulmánykötete 2020 február 10-én jelent meg. Az ötödik tag, a menedzser című kiadvány általános információkat osztott meg a zenei menedzsmentet érintő területekről. A sorozat következő kötete már specifikusabb, és egyetlen témára fókuszál:  az online világba kerülő zenei tartalmak reprezentációjáról szól. A streamingfelületekre való feltöltéstől a disztribúción át, egészen a tartalomfogyasztóknak mutatott profil kialakításáig megkísérel minden felmerülő területet érinteni. A tanulmányok szerzői a hazai zeneipar elismert szakemberei, akiket arra kért fel a kötet szerkesztője, egyben az Alprogram vezetője, Tóth Barbara, hogy osszák meg tapasztalataikat egy-egy tanulmányban. A szövegek nagy része tehát nem titkoltan viszonylagosan kevés szakirodalomra alapszik, hiszen témája maga is folyamatos átalakuláson megy keresztül. Referenciák felsorolása helyett maga teremt hivatkozási alapot és kontextust annak a diskurzusnak, amely alapján a következő években már könnyebben lesz definiálható a magyar előadók és menedzserek számára is az a tér, amelyben ugyan szinte csak jeleket adunk, de kizárólag rajtunk múlik, hogy azok milyen utat járnak be.

A kötet szerkesztője: Tóth Barbara

A kötetben helyet kapó tanulmányok tematikája és szerzői:

 Szarvas Árpád: Az aggregátorok hatásköre, működése
 Bodrogi Bozán András: A YouTube optimális használata és lehetőségei
 Szabó Tamás: Sync, avagy a jogosítás szerepe a zeneiparban
 Horváth Gergely: Zene a jövő rádiójában – variáció jövőképre
 Berta Zsuzsi: A konzisztens közösségimédia-jelenlét alapjai
 Biczó Andrea: Streaming és időzítés 
 Bicsérdi Ádám: Az online zenei sajtó működése
 Linczényi Márkó: Brandépítés és vizuális tartalmak létrehozása az online térben 
 Horváth Renátó: Könnyűzenei alkalmazások szerepe a digitális  tartalomfogyasztásban
 Varga Balázs: Jegyértékesítési megoldások a könnyűzene területén
 Tófalvy Tamás: Zenekari hitelesség és rajongói hűség az online térben 
 Ferenczi Szonja: DIY zenekarok és kommunikáció
 Tóth Barbara: Szubkulturális közösségek online és offline élete 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább