Négyes Street interjú

A gyergyószentmiklósi Négyes Street zenekar éppen februári lapunk nyomdába kerülése előtti napon nyerte meg Petőfi Zenei Díj „Az év zenekara” kategóriáját – Fülöp Loránd gitárost kérdeztük, milyen volt az idáig vezető út.

4S Street zenekar 2018-ban alakult Gyergyószentmiklóson. 2019-ben jelent meg első albumuk Fellegvár címmel. Dalaikat folyamatosan játsszák az erdélyi és magyarországi rádiók. Mi először az énekes hangjára figyeltünk fel, majd jól kitalált, dallamos zenéjükre és remek szövegeikre. 

Többféleképpen is megtaláltalak benneteket a különféle internetes oldalakon, Négyes utca és 4S Street néven, magyarul és angolul ejtve egyaránt. Mi a zenekar hivatalos elnevezése és hogyhogy több névvel is szerepeltek?

Ez a zenekar életében a legelső pillanattól fennálló probléma. Négyes Street a hivatalos nevünk, de amikor ezt eldöntöttük, valahogy senkinek nem vált egyértelművé abban formában (4S Street), ahogy mi használtuk.  A második nagylemeznél pattant ki a fejünkből, hogy bizonyos platformokon teljesen kiírva, Négyes Street-ként használjuk. 

Van valami jelentése a számotokra?

2018-ban alapította az együttest az énekesünk és a dobosunk. A településen, ahol próbáltunk, a negyedik utcában volt a próbatermünk. Emellett mi azért megfordultunk korábban néhány zenekarban, a mostani felállásból négyen egy másik formációban játszottunk, csak a jelenlegi frontemberrel, Alinnal nem zenéltünk még együtt akkor. Tehát ez a négyes szám két helyről is visszaköszönt, így jött az ötlet, hogy szerepeljen a banda nevében is.

További hírek

További hírek
© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább