Electropop dallal tér vissza a tatabányai Scage zenekar

A dalhoz klipet is forgattak, nézd meg nálunk!

Közel öt év után egy teljesen friss, stílusidegen, mégis a srácokra jellemző nótával térnek vissza a korábban elektronikus post-hardcoreban utazó srácok. Végül is, az elektronika megmaradt.

Electropop dallal tér vissza a tatabányai Scage

„Nem tűntünk el teljesen, nem is váltottunk stílust, egyszerűen csak ezer tagcserénk volt és időközben megíródott ez a dal, amit mindenképpen meg akartunk örökíteni, hiszen ezek is mi vagyunk” – kezdi Jam, a banda egyetlen megmaradt alapító tagja.

Ami érdekes, hiszen rajta kívül még egyetlen ember alkotja a zenekart, BB a doboknál. Arra a kérdésre, hogy élőben session zenészekkel oldják-e meg a dolgot, Jam csak mosolygott: „ezt minden koncertnél megkapjuk, hogy a többiek másik kocsival jönnek-e. Mire mindig el kell mondanunk, hogy nem, nincsenek többiek.”

Ritka manapság az élőhangszeres duó formáció

Vagyis ez egy élőhangszeres duó, akik természetesen HDD segítségével teljes élményt nyújtanak ebben a felállásban is. Friss, lendületes, 

szokatlan, amit csinálnak, de amikor a koncertek végére a kétkedő tekintetekből elismerő mosolyok válnak, akkor érzik azt igazán, hogy megérte meglépni ezt a kockázatos lépést.



A dal egy hatalmas veszteséget dolgoz fel

A DAY egy olyan veszteséget dolgoz fel, amely nélkül talán lehetetlen élni, de mégis meg kell próbálni. 

„Amikor egy olyan ember lép ki az életedből örökre, akit a legbiztosabb pontnak hittél addig és ezt az űrt kell betölteni, akkor azt érzed, hogy ez lehetetlen, képtelen vagy rá. Hiszen az életetek össze volt kovácsolva és soha nem hitted, hogy ez megtörténhet. Aztán persze megtörténik, és 

meg kell birkózni a hiánnyal, a veszteséggel és újra kell építened magad az alapoktól kezdve, kapaszkodva azokba az emlékekbe, amiket együtt megéltetek.

Meg kell próbálni pozitívvá formálni az életet

Meg kell próbálni pozitívvá formálni az egészet, még ha az első időszakban reménytelennek tűnik is a helyzet.” Ebből is látszik, hogy hiába a napfényes körítés, a C-G-A-F szentnégyszög és a kellemes, vízparti dallamok

a dal eléggé komoly üzenetet hordoz. És ami Jam szerint a legfontosabb, hogy mindenből van kiút.

Nincs olyan, hogy valami teljesen elveszett. „Ettől Scage a Scage. Hogy bármi is van, megpróbáljuk a világos oldalát nézni. Nem kevés sz*rsággal küzdöttünk meg az elmúlt évtizedben, de mindig felálltunk. És fel is fogunk!”

Facebook




További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább