Rúzsa Magdi aranylemezes énekesnőként tért vissza a színpadra

2023 februárjában ismét az Arénában lép fel

Rúzsa Magdi aranylemezes énekesnőként tért vissza a színpadra


 

Telt házas koncerttel és a világon talán elsőként NFT formájában is átadott aranylemezzel ünnepelte Rúzsa Magdi a várva várt visszatérését a színpadra.



Elindult a 2022-es Papírsárkány turné

 


Július 1-jén a Budapest Parkban rajongók ezrei érezhették újra Rúzsa Magdi lenyűgöző tehetségét, amikor útjára indult az egész nyáron átívelő Papírsárkány turné. Az énekesnő azonos című vadonatúj dala ezen az estén debütált élőben, ám a másfél órás koncerten természetesen hallhatóak voltak a "Karma" című album dalai is, kiegészülve Magdi legnagyobb slágereivel, mint az "1 x fent 1 x lent", az "Április", az "Érj hozzám" vagy épp a "Szerelem”.



Rúzsa Magdi összes dalszövege itt.






 

Az izgalmas koncert előkészületei közben, a kulisszák mögött Magdi átvehette a legutóbbi, "Karma" című albumáért járó aranylemezt. A korong a címadó dalon kívül tartalmazza a Hivatalos magyar slágerlisták rádiós rekordját tartó "Szembeszél" című slágert is.







Új formátumban került átadásra az aranylemez a MAHASZ által


 

"A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége az elmúlt években - a nemzetközi trendeknek megfelelően - megújította az arany és platina minősítések rendszerét. 



A fizikai hanghordozók (CD, DVD, BluRay, vinyl, kazetta) értékesítései mellett immár a digitális letöltések és streamek (Spotify, Apple Music, YouTube, stb.) is beszámítanak a fogyásokba.



Így a hangfelvételipar alkalmazkodik az aktuális zenefogyasztási szokásokhoz, és eközben ugyanúgy elismeri az alkotók kiemelkedő teljesítményét" - mondta Szűts László, a MAHASZ elnöke.






 

Magdi Karma című lemeze nemzetközi szinten is zenipari mérföldkő



Rúzsa Magdolna "Karma" című, arany minősítésű albuma azért számít zeneipari mérföldkőnek, mert az énekesnő digitális zeneterjesztéssel foglalkozó partnere, a WMMD (WMMusicDistribution Kft.) - a világon talán elsőként - kibocsátotta a MAHASZ által hitelesített aranylemezt NFT formában is.

 



"A WMMD mindig is igyekezett megtalálni azokat az eszközöket, újításokat, melyek nemcsak látványosak, de valóban segítik a független előadók munkáját. A web 3.0 technológiával már lassan 2 éve aktívan foglalkozunk annak érdekében, hogy a szolgáltatásunkba be tudjuk építeni azokat az elemeket, amelyeket hasznosítani tudnak a partnereink. Az idei nagy web 3.0 projektünk első eleme az NFT arany- és platinalemez, melyet terveink szerint még az év vége előtt további újdonságok követnek majd. Az aranylemezek témájában sem ez az egyetlen újításunk, partnereink hamarosan értesülhetnek majd arról, hogy milyen egyéb ehhez kapcsolódó funkciókkal bővül a szolgáltatásunk. Nagyon örülünk, hogy a MAHASZ-ban partnerre találtunk, és közösen indíthatjuk útjára ezt a projektet" - mondta Sebestény-Gallasz Enikő, a WMMD vezetője.


 

Mi az az NFT?


 

Az NFT, vagyis a "nem helyettesíthető token" olyan digitálisan hitelesített tulajdon, amelynek adatai megmásíthatatlanok, így például Rúzsa Magdi aranylemeze a blokkláncon elhelyezve követhető, elérhető.

 


Rúzsa Magdi ismét az Arénában



A 2020-as nagy sikerű dupla show után, az énekesnő ismét az Arénában ad látványos koncertet. A jól ismert slágerek mellett igazi meglepetésekben is bőven lesz része a közönségnek. Rúzsa Magdi Máté Péter- Artisjus- és kétszeres Fonogram díjas énekesnő pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany és platina lemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa. 2007-ben az Eurovíziós Dalverseny 9. helyezettje, és szerzői különdíjasa volt. 



2020 februárjában harmadszor adott 20 ezer ember előtt dupla koncertet a Budapest Arénában.



Jegyek már kaphatók.







Nyitókép: Rúzsa Magdi hivatalos

 

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább