Dua Lipa a Sziget Fesztivál nagyszínpadán: korrekt show erotikus tánccal fűszerezve

 

2022-ben két év kihagyás után került ismét megrendezésre Európa egyik legnagyobb, és hazánk legjelentősebb, nemzetközi szinten is nagy népszerűségnek örvendő rendezvénye, a mintegy harminc éve minden évben a Hajógyárin a várossal együtt lélegző Sziget Fesztivál.





 

Dua Lipa koncertjét leginkább a kivetítőn követhettem nyomon

 

Komoly mennyiségű ember gyűlt össze a helyszínen. Sem a beengedésnél, sem a délután vagy a kora esti órák folyamán nem érzékeltem azt a hatalmas tömeget, amely a Hajógyárin megjelent. Akkor azonban, amikor közeledett Dua Lipa fellépésének kezdete – amely csupán tíz percet késett a meghirdetett 21:15-höz képest –, elkezdődött a gyülekező a nagyszínpad küzdőterén, megtelt a VIP-terasz és úgy érezte, hogy mindenki aki mozog, ott tömörül az énekesnő koncertjén.

 

A VIP terasz a közönség számára is megnyitotta kapuit

 

Nemzetközi policy, amely immár a hazai fesztivál-gyakorlatban is megjelent, hogy értékesítik a VIP-szekciók jegyeit is. Ez korábban a sajtótájékoztatón is elhangzott. Akkor Kádár Tamás, a Sziget Kft. főszervező-cégvezetője elmondta, hogy idén kevesebb jegyet “osztanak majd ki” a sajtó képviselői számára, s a VIP-belépők egy részét elérhetővé teszik a fesztivál látogatóinak is. Sokan éltek is a VIP-jegyek vásárlásának lehetőségével, ahogyan azt tapasztaltam is a nagyszínpad e célra kialakított teraszán. 


 

Dua Lipa, a Sziget első napjának headlinere

 

Az első napon azonnal napjaink egyik legnagyobb popdívája érkezett a headliner fellépők sorába, hiszen a birt énekesnő, Dua Lipa hozta el Budapestre a dalait, 2018 után ismét a nagyszínpadon, némiképp népszerűbben, vitathatatlanul nagy világsztárként és tucatnyi megaslágerrel gazdagabban.





 

Dua Lipa nem csak bikiniben szereti mutogatni magát

 

A színpadon elegáns body-ban és bakancsban megjelenő énekesnő színpadképét nem bonyolították túl, de a fények, a tucatnyi táncos, a szintén nagyszámú vokalista és persze a hangzás mindenkit megelégedéssel tölthetett el.

 

Elton John és Calvin Harris is ott volt velünk a Szigeten

 

A koncert közel másfél órájában felvonult az összes nagy sláger, a kezdő Pchysical-tól a záróakkordokat jelentő Levitating-ig, de természetesen kihagyhatatlan volt az Elton John-nal közös Cold Heart cover és a One Kiss, amely Calvin Harris és az énekesnő közös kreációja.





 

New Rules, Love Again, Cool, Be The One, Hallucinate – mindenki ismeri ezeket a dalokat. Olyanok, amelyekről azt szokták mondani, hogy “tuti ismered, ha nem is tudtad, hogy Dua Lipa-dalok”. De amikor meghallod, egy “ja tényleg-felkiáltással” már be is indul az ütemes mozgás a testedben.





 

Élhetőbb és még szerethetőbb Sziget

 

A Sziget idén egyébként sokkal élhetőbb és barátságosabb, mint az elmúlt években. A beengedés, az emberek viselkedése, a biztonságos közlekedés, a tájékozódás és nem utolsó sorban a nagyszínpad hangzása. Minden javult az idei évben, s éppen ezért még nagyobb élmény volt visszatérni a fesztiválra két év kihagyás után.


 

Étel- és italárak a Szigeten

 

Az étel-és italárak azonban kezdenek az egekbe szökni, s nem tudni, hogy ez mennyiben vállalható a hazai közönség pénztárcája számára. Ugyanakkor. A Sziget közönsége már jó ideje nagy százalékban áll külföldi vendégekből – nekik nem magasak ezek az árak –, a magyar látogatók pedig idén szintén tetemes számban vannak jelen. Ez sokmindennek betudható, talán az egyik legfontosabb, hogy ki vagyunk éhezve a szórakozásra, a felszabadult, önfeledt érzésekre, a covid és a háború árnyékában pláne. 


 

Szeretném megjegyezni, hogy a 32.000 Ft-os napijegy nem drága

 

Hogy miért? Gondoljunk bele, hogy mennyibe került idén a Puskásban a Red Hot Chili Peppers-koncert vagy az azt követő KISS, Judas Priest és hogy mennyit fizettünk ki a Harry Styles-koncertért. 25.000 körül mozogtak a jegyárak. A Szigeten 32.000 forintért nem csak a nagyszínpados headlinert nézhetjük meg. Több száz koncertet és ezernyi programot, és magát a fesztivál-élményt is megkapjuk. Tehát mielőtt kijelentjük, hogy “Én nem fizetek harmincezret a Dua Lipáért”, gondoljuk ezt át újra. 






 

Mennyit változott a világ a 2019-es Sziget óta?

 

Gondoljuk át, hogy mennyit változott a világ 2019 óta, az élet minden területét tekintve. És azért, amit az idei Szigeten átélhetünk, ha megtehetjük, megéri áldozni ennyi pénzt, időt, energiát és egy olyan csomaggal a lelkünkben térhetünk haza, amelyre azt mondhatjuk, hogy nem bántuk meg.





 

 

A Sziget Fesztivál a Szabadság Szigete

 

Azt gondolom, hogy erre az érzésre Dua Lipa is emlékezetett még 2018-ból, hiszen köszönet-nyilvánításában szerepelt a korábbi szigetes fellépése. Rengeteg rossz dolgot éltünk meg az elmúlt években – és sajnos, még nincs vége. A saját bőrünkön, szeretteink szenvedésében, a határ túloldalán és a világ minden szegletében láthattuk és érezhettük, hogy mit jelent, ha be vagyunk zárva, ha betegek vagyunk, ha fenyegetve érezzük magunkat, ha elvész a létbiztonság, ha nincs mit enni, ha fájdalmaink vannak és ha megfosztanak a szabadsághoz való jogunktól. 

 

Éppen ezért volt nagyon fontos momentum idén, hogy újra megnyitott a Sziget Fesztivál a Hajógyárin. Mert az, hogy a rendezvényt már hosszú ideje a Szabadság Szigeteként hirdetik, most ezerszeresen felértékelődött. Az pedig, hogy ezt a Szigeten a legtöbben a zene egyetemes gyógyító hatása által élhetik át, a Zeneszöveg a muzsika iránt elkötelezett csapata számára a leginkább felemelő érzések közé tartozik.

 

Fények, illatok, barátságok, vidámság, felszabadultság és zene, kultúra, szabadság minden mennyiségben. Éljétek át ti is legalább egy napra a 2022-es Sziget élményt! 

 

 

 

 


 

 

 

Fotók: 

MTI/Balogh Zoltán

MTI/Mónus Márton

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább