Húsvéti gálakoncert a Budapesti Operettszínházban

Emberfia címmel húsvéti gálakoncertet rendeznek március 29-én, nagypénteken este a Budapesti Operettszínházban. A műsorban elhangzik Andrew Lloyd Webber Requiem című miséje.

 

A világhírű brit musicalszerzőnek az édesapja emlékére írt műve 2022 és 2023 után harmadszor szólal meg az Operettszínház művészeinek előadásában.

2021-ben a Budapesti Operettszínház adventi hangversenyén Horváth Zoltán protonotárius kanonok esperes, a Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templom plébánosa vetette fel, hogy templomi, liturgikus környezetben, a szentmise részeként csendüljön fel a sikeres darab. Az ötletet felkarolta Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, és hazai templomi környezetben először 2022. november 2-án, halottak napján, majd november 4-én, az Operettszínházban egy musicalgálával együtt csendült fel a Requiem.


A színház tavaly húsvétkor újra műsorra tűzte a kompozíciót, így szinte már hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a társulat tagjai a közönséggel együtt emlékeznek Jézus kereszthalálára.


A mostani, március 29-i nagypénteki program 19 órakor kezdődik. A koncert első részében elhangzik Webber Requiemje Fischl Mónika, Ninh Duc Hoang Long és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékei - Csapó Zsombor és Kovács-Gombos Domonkos -, valamint a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara előadásában.


Az est második felében húsvéti musicalgálával várja a közönséget Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes és Serbán Attila, akik többek között olyan népszerű musicalekből és rockoperákból énekelnek részleteket, mint a Jézus Krisztus Szupersztár az István, a király és A nyomorultak. Felcsendül mások mellett a Getshemane, Mária Magdolna dala, Esmeralda imája és Jean Valjean imája is.


A Budapesti Operettszínház Zenekarát és Énekkarát Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényli, az énekkar karigazgatója Szabó Mónika, a koncert Bori Tamás rendezésében kerül színre.


Fotó: Budapesti Operettszínház

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább