Elégiával fűszerezett popdalt hozott az Afterkrū

Nem akartam túldramatizálni, egyszerűen csak reflektálni



Mollos harmónia, tömör hangzás és egy jelképes, egysnittes videóklip – így indítja az őszt az élőhangszeres minőségi zenéből táplálkozó, olykor hiphop-domináns, de főként pop-fókuszú formáció, az Afterkrū.

Mindössze három éve van a hazai szcénában a kvintett, de egy abszolút profi csapat áll a zenekar – azaz  Antal Bence (rap), Benedek Bence (rap-ének), Pető Bence (gitár), Zelei Kristóf (dob) és Szabó Roland (basszusgitár) – mögött. A tagok számaikat szinte a teljes alkotói folyamaton, azaz a zenei ötlettől a masztering előtti állapotig előkészítik.





Elégiával fűszerezett popdalt hozott az Afterkrū



Az Afterkrū-műhelyben az elvontabb hangzásvilágot, a sokszólamú éneklést is előszeretettel alkalmazzák, így született meg a bongorral közös közönségbarát „STEX” vagy a legutóbbi melankolikus elemekből felépülő „PÓK”.

A srácok legújabb kiadványa, a „Jégkocka” mély töltetű témát dolgoz fel, amiben szépen oldódnak a banda stílusjegyei, az egyik frontember Benedek Bence így mesélt a háttérről:


„A dal egy szétszakadt család története, a klipben visszafelé megyünk az időben és a kapcsolat különböző fontos pontjait láthatjuk.


Ez egy személyes történet a gyerekkoromból, ami az emlékeim közt kutakodva került elő. Nem akartam túldramatizálni, egyszerűen csak reflektálni saját magamnak egy kis terápiaként, mert kihatással van a kapcsolataimra mai napig.”





A szerzemény narratívája dupla csavart kapott, hiszen Antal Bence saját szövegeinél szerzőtársa mondandójára reagált: „Mivel ismerem a háttértörténetet, a szereplők érzelmi helyzetébe próbáltam beleélni magam és továbbvinni a reflexiót a saját szövegrészemben.”  





A klip érdekessége, hogy egy snittből áll, tehát nincs benne vágás


"Általában rejtett vágást szoktak alkalmazni, de nekünk szerencsére nem kellett. Régóta szerettünk volna egy ilyen koncepciójú kisfilmet és ez a „Jégkocka” a hossza és a mondanivalója miatt abszolút alkalmas volt erre - nem éreztük, hogy meg kellett erőszakolnunk vele a felvételt. A zenei és hangmérnöki részét, ahogy eddig mindig, most is mi követtük el. A masteringet Dexternek köszönhetjük. A klipet ugyanazzal a stábbal készítettük akikkel az előző zenénket, a „PÓK”-ot. Ez a két track már a jövő év első felében megjelenni tervezett nagylemezünkön is helyet kap majd” – fejtette ki Benedek Bence.






Fotók: Afterkrū hivatalos

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább