Lotfi Begi magyar népzenei motívummal kerül nemzetközi porondra

A slágergyáros, sztár dj-producer, Lotfi Begi 20 éves zenei pályafutásának fontos lépcsőfokához ért, ugyanis először együttműködve a nemzetközi kiadóval, a Warner Music Group gondozásában jelentkezik egy új, világraszóló felvétellel. A New York-i énekesnővel, Cecilia Gault-tal közösen készült „Heartbreak”-ben az egyik leghíresebb és legszebb magyar népdalunk, a moldvai-csángó hagyományokból eredő „Tavaszi szél” dallama is felcsendül. 


LOTFI BEGI ADATLAPJÁT ÉS A HOZZÁ KAPCSOLÓDÓ DALSZÖVEGEKET ITT TALÁLOD.


Bartók Béla és Kodály Zoltán egy igazán univerzális kincstárat hagyott hátra, amikor a magyar népdalok kigyűjtésére és kottázására vállalkozott. Azóta is számos hazai és külföldi alkotót ihlettek meg népdalaink, a „Tavaszi szél”, pedig mind közül az egyik legikonikusabb hagyatékunk, amit hazai fellépése során még a Queen frontembere, Freddie Mercury és a Guns N’ Roses énekese, Axl Rose is elénekelt. Ezúttal pedig Lotfi Begi ugrott fejest első, nemzetközi projektjébe, amelyben ennek a dalnak is szerepet szánt. 





„Mindig fontos kérdés, hogy miként lehet Magyarországról nemzetközi színtérre kerülni. Én úgy gondolom, kizárólag az a zene érvényesülhet, ami ránk, magyarokra leginkább jellemző, mi pedig szeretjük a melankolikusabb hangzást. Így a „Heartbreak” szerzésekor egy 


kifejezetten a magyar zenére jellemző, egyetemes motívumot kerestem, gyönyörű népdalunkra, a „Tavaszi szél”-re pedig tökéletesen illik ez a leírás.


A felvételbe pedig, úgy tűnik, beleszeretett a világ egyik legnagyobb kiadója, a Warner Music Group is!”– meséli Lotfi Begi.


Begihez mindig is közel állt a műfaj, Oláh Gergővel, Tóth Gabival, Zsayaval (Holdviola) és még a Margaret Island-del is készített már átdolgozást, és fiatalként csodálta a Republic és az Anima Sound System népdal-feldolgozásait. – 


„A „Heartbreak” énekdallamának írása során egy olyan topliner szerzővel is volt lehetőségem együttműködni, aki az európai zeneipar egyik bölcsőjéből, Svédországból származik, és dolgozott már együtt Martin Garrix-szel és Ferry Corsten-nel. Az elkészült dalt pedig a földgömb másik oldalán élő amerikai énekesnő


Cecilia Gault énekelte fel, aki szintén többmilliós streamű dalaival hatalmas népszerűségre tett szert


ráadásul ír és japán felmenőkkel rendelkezik és ez a multikulturalizmus megmutatkozik a zeneiségében is, szóval tényleg globálisnak mondható ez a kollaboráció.” 





A lemezlovas korábban már megmérettette magát külföldön


Az Euróvíziós Dalfesztiválon képviselte hazánkat akkori együttesével, a Compact Disco-val, de készített már George Ezra-nak és Rebeka Ferguson-nak is remixet, ám ez az első saját, nemzetközi terjesztésű kiadványa. 


A „Heartbreak” a magyar hallgatóság számára is bőven okoz meglepetést és újdonságot, hiszen vadiúj köntösben hangzik el az ősi dallam, amelyhez egy moziszerű, a felvételhez hasonlóan világszínvonalú videóklip is készült LeHo Legacy rendezésével. A kisfilm párhuzamosan forgott New York és Budapest helyszínein.






Fotók: Lotfi Begi és Cecilia Gault hivatalos

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább