Fészküket kereső tyúkok a Generali Gyerek Szigeten

A Hajógyári-sziget újra benépesül június 16-tól három napra, a programban pedig lesz Halász Judit, Gryllus Vilmos, Poronty Cirkusz, bűvész, kézműves foglalkozások, bábszínház, sportprogram, állatsimogató, gasztronómiai játszótér, és ez még nem minden… Az idén egy, hosszú hétvégét átívelő Gyerek Sziget Fesztiválba sűrítették a szervezők a programok sorát, megannyi élményt kínálva kicsiknek, nagyoknak egyaránt.


A legkisebbeket a Jana Babajátszóház- és pihenőparkban várják játszószőnyeggel, fejlesztő játékokkal, külön gondolva a babák etetésére és pelenkázására, amire külön sátrakban lesz majd lehetőség, a babakocsikra pedig – igény szerint - őrző szemek vigyáznak a Babakocsi parkolóban.


Kukutyinban, a kicsiny falucska közepén a Mester Téren , a régi már-már elfelejtett mesterségekkel ismerkedhetnek a gyerekek, a házacskákban konyha, rajzolós szoba és babaházikó, a falu szélén horgásztó, hintaállatok, fészküket kereső tyúkok is várják a sok- sok városi gyereket. A Gyerek Paradicsomban Gasztrokaland programon megillatolhatók a friss fűszernövények, a Mini Piacon pedig igazi zöldségek, gyümölcsök sorakoznak, amiket lehet játékosan kínálni-venni, miközben olyan különlegességek is kézbe kerülnek, mint a batáta, csicsóka, vagy akár többféle színű cukkini.


A Karamella Cirkuszvilágból nem hiányozhatnak a bohócok rezidenciái sem: ismét beleshetnek az érdeklődők a csak itt megtalálható Bohóclakás ajtaján, a Poronty Cirkuszban pedig olyan, „interaktív” cirkuszi produkciókkal készülnek, amelyekben bűvészt, zsonglőrt, és zenei produkciókat és bohóctréfákat is láthatnak a lurkók.




Aki egyszerűen csak mozogni akar, azt a Sport- és Kalandparkban vagy az Óriás Ugrálóvárban várják, vagy akár számháborúzhat a cserkészekkel, esetleg a Kaboló tanítványok segítségével ismerkedhet a légtornászélet kihívásaival. Az egyik legnépszerűbb helyszín a Generali Akadálypálya, ahol a látogatók ifjú Ninjaként próbálhatják ki magukat a 15 elemes pályán. A Generali Nagy Családi Kalandjátékban a családtagok egymással együttműködve, logikai és ügyességi feladatokat megoldva jutnak el az izgalmas nyereményhez, sőt a kalandozás mellett már a legkisebbek is megismerkedhetnek a jótékonykodás fontosságával, játékos módon. A játék végén a Generali Adománybüfében falatozhatnak és egyúttal támogathatnak egy jó ügyet is: a The Human Safety Net program által megálmodott különleges szülő-gyermek tábor megvalósítását. A két Generali egészségügyi szűrőbusz fedélzetén ingyenes prevenciós szűrővizsgálatokat tartanak, amíg a gyerekek mulatoznak érdemes 15 percet az egészségünkre szánni.


Az ALDI KIDS helyszín óriástársassal, kifestőkkel és ügyességi játékokkal várja a kicsiket, Ganz és MOM Rádióklub sátrában amatőr rádiózhatnak az érdeklődők, a Retro Videojáték Sátor pedig igazi szülő-gyermek, nagyszülő-unoka programnak ígérkezik: 25-30-40+ éves gépek várják a játékosokat. A Hangolóra helyszínen pedig számos hangszert kipróbálhatnak a gyerekek.


A Gyerek Paradicsomban a környezettudatosság kerül a középpontba, így lehet majd kertészkedni, fűszerekkel és madarakkal ismerkedni, de a sziget élővilágát is bemutatják majd egy természetjáró séta alatt, és megtudhatunk mindent a mézgyűjtés folyamatáról, a méhész munkájáról, a nektárt adó növények virágzásáról, és arról is, hogyan lehet a méhek számára is élhető világot teremteni a városban. A Nemzetközi Duna Napon, szombaton pedig híres nagy folyónk élővilágát ismerhetjük meg a Fővárosi Állat- és Növénykert sátrában, ahol színes programokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várják a kis fesztiválozókat. Aki a falusi élet mellet a vidék állataival is megismerkedne, azt pedig várja az Állatsimogató, a Kézműves Palotában pedig az alkotókedvűek találhatnak remek elfoglaltságokat.


A három nap alatt játékos formában ismerkedhetnek a legkisebbek a biztonságos közlekedés alapelveivel, bővíthetik tudásukat balesetmegelőzési ismeretekkel és sok praktikus hétköznapi tudással. De lehet majd barkácsolni, növényt ültetni, tereplépkedni, társasozni, gyurmázni, kutyás programokon részt venni, zsonglőrködni.


Részletes programért irány a weboldal.


Fotók: Gyerek Sziget hivatalos

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább