Megjelent a Margaret Island készülő nagylemezének előfutára

Az idén tízéves Margaret Island tavasszal új nagylemezzel jelentkezik, melyet a Magyar Zene Házában mutatnak be április 19-én telt ház előtt. Az ötödik stúdióalbum egyik előfutára, a Szombat az énekesnő, Lábas Viki kedvence. 


Margaret Island-dalszövegek itt.

 

„Ez a dal már több mint egy éve a fiókunkban csücsült” – árulta el Lábas Viki. „Aki figyelemmel kíséri a lemezeink megjelenését, már biztosan észrevette, mekkora kontrasztokat, mélységeket és magasságokat járunk be az új albummal” – emelte ki, utalva ezzel például a vidámabb, bulizósabb hangvételű Szeszélyes című dalukra, illetve a Félemberre, mellyel kiadhatjuk, kiüvölthetjük magunkból a fájdalmainkat, nehézségeket. 



 

A most készülő nagylemez előfutára, a Szombat pedig talán a zenekar pályafutásának egyik leglíraibb, legszomorúbb szerzeménye: azokról a súlyos terhekről szól, amelyeket titokban cipelünk ahelyett, hogy megosztanánk a szeretteinkkel mindazt, amin éppen keresztülmegyünk. „Szerettük volna megfogalmazni azt az érzést, amikor az ember a családja vagy a barátai körében ül, és egyszer csak elfogynak az őszinte szavak és beszélgetések. Amiatt van ez, mert mindannyian inkább a saját belső valóságukban élik a hétköznapokat, kifelé semmit sem mutatnak meg a küzdelmeikből, nem könnyítenek a lelkükön” – fogalmazott Viki. 

 

A Fonyódon felvett dal szövegét a Magashegyi Undergroundból és a Konyhából ismert Szepesi Mátyással közösen jegyzik, a produceri munkákban pedig állandó szerzőtársuk, Toldi Miklós működött közre. A Szombathoz készült videoklipen szintén összeszokott csapattal dolgoztak. 




„Annyira megszerettük a közös munkát Vadas Gézával a Kés hegyén klipünk és a Szabadon szép a tánc című turnénk live session videóinak felvételei során, hogy ezúttal is őt kértük fel rendezőnek” – mondta a zenekar gitárosa, Füstös Bálint.


„Ő álmodta meg ezt az egyszerű, letisztult, kicsit nyomasztóan szomorú világot, amely ezt a dalunkat is jellemzi.” A klip érdekessége, hogy a Margaret Island ismerősei, barátai szerepelnek benne, akik a forgatáson a Szombat felgyorsított tempójú változatára táncoltak, amit utómunkában lassítottak vissza. „Akusztikusan zenéltünk, mert próbáltunk a dalhoz hűen egyszerűek és nagyszerűek maradni” – tette hozzá Törőcsik Kristóf.

 

A zenekar kiemelt koncertjei

 

Április 19., Magyar Zene Háza, lemezbemutató (telt ház): https://www.facebook.com/events/736538908097121/ 

 

Július 5–6. – Két este a Szigligeti várban: https://www.facebook.com/events/776239411216440 

 

Szeptember 12., Budapest Park – 10. szülinapi nagykoncert: https://www.facebook.com/events/782373560426779 

 

Fotók: Margaret Island

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább