Funktasztikus - Próbálj meg lassan beszélni video

Jelentések Fanyarországról
Előadó: Funktasztikus
Album: Jelentések Fanyarországról
Megjelenés: 2009
Hossz: 4:00
Szövegírók: Funktasztikus
Csató Adorján
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: szerzői kiadás
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 4, összesen 28066 alkalommal

Beküldő

ToOmy

ToOmy

Pontszám: 396

Dalszöveg

"Amióta" eszemet tudom, a köröket futom a betonon, fenem a fogam, a nevem egy fogalom, etalon, egyedi, telepi bariton. "Idióta", ki mondta neked hogy alapelemeket epigon, amikor ütemeket szelídítek a mesterek fokozatát tanítom. Felháborodott a trónjáról letaszított, elmeháborodott, bolondnak kikiáltott királynak hódoltok. Hangok, a tüdők, a bordák, az alagutak mélyéről, hogyha sírok a nevetéstől, ígérem írok a temetésről. Idézem, őszinte részvétem, már ha számít a részvétem. Amennyi észérvem, bárcsak annyi készpénzem lenne. Belőle kitapétáznám a parlamentet szabad stílusban, kivétel nélkül a bohócokat átültetném a nagycirkuszba. Napirend előtti felszólalásomban a magyar virtusra hívom fel a figyelmet a valódi keleti dialaktusra. Benéztétek, ereszkedjetek térdre vagy belelendül a balatoni fekete lagúna rettegett réme! Szemetek fénye, nem számolok a következményekkel, hirtelen felindulásból kegyetlen hangsebességgel követem el, majd földelem el, majd követelem a kegyelmet. "Dögöljek meg, hogyha ebből egy szót is értek!"

Refrén:
Fékezd a nyelved, fékezd a nyelved, Fékezd a nyelved, mert egy szót sem érteni!
Fékezd a nyelved, fékezd a nyelved, Fékezd a nyelved, próbálj meg lassan beszélni!

"Haver nyisd ki a szád, csipogjál valamit, különben hűvösre vágunk. Mi van? Mi a baj? Na. Már megint kaptunk egy pancsert!"

Ezzel felborzolom a kedélyeket, az állóvizet felkavarom, ezennel a vádalkut, illetékes hatóság, megtagadom. Azon a napon az állapotom éppen nem volt beszámítható. "A bibi az, hogy nincs alibid, ami kézzel fogható." Kagylózzatok ide, ti még nem tudjátok kibe kötöttetek bele! Többit az ügyvédem jelenlétében. "Mr. Funktasztik, a szuperszonikus meghajtású világklasszis - kispályás mitugrász!" Színt ad legalább a sápadt arcomnak a vallatólámpa fénye. Csigavér, amíg az ártatlanság vélelmének ténye fenn áll. A parancsod, hogy minden áron kend rám, villámokat szór a vérben úszó smaragdzöld szempár. Nagy kár, hogy a törvény őre csak akkor sztrájkol ha rosszul lesz a fánktól. "Ne térjen el a tárgytól!" Én ártatlan vagyok, akár a ma született bárány, egyedüli bűnöm, hogy nemigen tűröm, ha le akarják lakatolni a szám. Ezt ne vegye bele a jegyzőkönyvbe, hogyha kérhetem. Eltűnök, óvadék ellenében szabadlábon védekezem. Tudom, hogy bekaszniznátok, afelől nem parázok, ujj lenyomatokat, bizonyítékokat, élő szemtanúkat nem találtok. Csak az időmet raboljátok fakabátok, halványlila fingom sincs, hogy miről hadováltok!

Refrén

Epilógus
 
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább