Roma jilo

Roma jilo
Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 24788 alkalommal

Bemutatás:

A Danubius Rádió, a Rádió C és a vidéki rádiók gyakran játszák a számaikat, és számos fellépésük is volt az ország egész területén, ezáltal a mulatós zene világának elismert zenekarává nőtték ki magukat. Az elmúlt évben a 100 tagú cigányzenekarral járták a világot; Eljutottak Monte Carloba, Spanyolországba, Németországba, Dániába, Szlovákiába is.
Néhány évvel ezelőtt újabb elemekkel bővítették repertoárjukat, ezáltal sajátos hangvételt kapott a zenéjük, és a színesebbé, változatosabbá váló stílus szélesebb réteghez szól. Ebben az időszakban lett a formáció hivatalos neve: Roma Jilo, amelynek jelentése: "Cigány Szív". A zenekar autentikus cigányzenét játszik, amely dallam- illetve harmóniavilága őrzi az évszázados hagyományokra visszatekintő roma muzsika értékeit, mindemellett követi a napjaink korszerű hangzásvilágát, tehát a tradícionális - gitár, tambura, kanna, kanál - hangszeres felállást, szintetizátorokkal, dob-groovokkal kiegészítve.



Kamasz korukban megalapították közös zenekarukat, amelyben Horváth Ernő szövegíró, énekes; Horváth László énekes, gitáros; Jónás János énekes, kannás; Farkas Flórián szájbőgős, kannás. Néhány évvel ezelőtt újabb elemekkel bővítették repertoárjukat, ezáltal sajátos hangvételt kapott a zenéjük, és a színesebbé, változatosabbá váló stílus szélesebb réteghez szól. Ebben az időszakban lett a formáció hivatalos neve: Roma Jilo, amelynek jelentése: „Cigány Szív”. A zenekar autentikus cigányzenét játszik, amely dallam– illetve harmóniavilága őrzi az évszázados hagyományokra visszatekintő roma muzsika értékeit, mindemellett követi a napjaink korszerű hangzásvilágát, tehát a tradícionális - gitár, tambura, kanna, kanál - hangszeres felállást, szintetizátorokkal, dob-groovokkal kiegészítve

Biográfia:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

dögös szabi Hozzászólás ideje: 2008-01-18 13:40:04

Utolsó bejelentkezés:
2013-05-10 15:41:20

Véleménye a(z) "Roma jilo" előadóról:

Szerintem roma jilo egy fantasztikus zenei stilust képvisel és szerintem egy két év mulva, magyarország leghiresebb elöadoja lesz.

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább