Action

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 7 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 29631 alkalommal

Bemutatás:

A csapat 1994-ben adta ki az Összeomlás albumát immár ACTION néven (elõtte SEX ACTION).

Biográfia:

Majd 1995-ben következett a Terror címû lemez szintén az "Összeomlás"-os felállásban. 1997-ben jött a SEXACT!ON CD, melyen Mátyás Attila helyét Budavári Vilmos (Twilly) vette át. A Piszkos 12 számban hallható az akkori teljes Kartel is, míg a DOOM-DOOM bonus verziójában Szasza és Zolee mellett Lory B löki a vakert. 1999. Nagy átalakulás. Megjelenik A Hetedik címû album, mely trip-rock mûfajú indusztriális beütésekkel. A dobokat már nem Zolee, hanem Animal ABS Béci püföli, és a csapat gazdagodott egy sampler-essel, Doc. Vic. Laz.-zal. 2000-ben kijött egy válogatás album Best of sex ACTION címmel, melynek elsõ szériája hibás volt. ACTION és SEX ACTION számok vegyesen. 2002. Vissza a gyökerekhez. A fehér és a Zöld címû CD-vel rukkolt elõ a csapat. Egy dallamosra sikeredett alkotás. A csapatban a következõ tagok voltak: Szendrey Zsolt - ének Somlyay Miklós - basszus Budavári Vilmos - gitár H. Keresztes Viktor - dob További mûvészek Ez az utolsó ACTION album. A csapat visszaalakult SEX ACTION-né az eredeti alapító tagokkal… Kiadásra került még egy-két kislemez is Még megemlíteném Miksa feleségének, Imolának az albumát MADAM YMOLA: MADAM KILLER-t, mely 2000-ben jött ki. És természetesen az ACTION is szerepel rajta 2000-es felállásban. Nem hiányozhat a gyûjteménybõl! ÚJRATÖLTVE 2012 2012-ben Szasza ötlete alapján újraéled az Action, megváltozott felállással. Szendrey "Szasza" Zsolt - ének Budavári Vili - gitár Egyházi Gábor - basszusgitár Sznák "Zaba" Zoltán - dob 2015-ben elkészítik a Pokolból című albumot, bár kissé zavarosnak tűnik a visszatérés, de egyértelmű az Action hatás. Budavári távozik, és a lemezen gitárosként közreműködik, Hartman Ádám (Depresszió), Barbaró Attila (Junkies, Zorall), Weisz Kicsi László (Kalapács, Zorall) Megtalálható a lemezen még: Szekeres András (Junkies), Busa Pista (Irie Maffia), Kowalsky (Kowa meg a Vega), Kiss Viki (ének) 2015-ben csatlakozik a gitárposztra Szabó Tamás (Alcohol), és egy időre Takács Vilkó (Kartel) (ezt a felállást nevezték Ötös fogatnak - Feketeló Család) Ezzel a felállással készítik el a 2016-os Hannibál c. lemezt ami, kellően bizonyítja, az Action ismételten keményen odavág, ahova kell. A jelenlegi felállás a: Szendrey "Szasza" Zsolt - ének Szabó Tamás - gitár Egyházi Gábor - basszusgitár Sznák "Zaba" Zoltán - dob Fesztiválokon, club bulikon feltűnik a csapat, és kellő odaadással tolja az Összeomlás, Terror, kultlemezekkel kiegészített, életút áttekintő, vegyesen összeállított műsorát, melyben teljes áttekintést kaphatunk az Action életének remekműveiből, felcsendül a Sitten, Benn a fejben, Megöl a rendszer, Mindenki megdől, Doom-Doom, Tina, és az új korongok nótái is, Túsz, Káosz, Legális Maffia. Napjainkban is aktív a csapat, hisz a híreink szerint idén is készül valami az Action pokoli bográcsában. Az egyenlőre még kibogozhatatlan jogi viszonyok miatt, sajnos még nem lehet visszatérni a legendás Összeomlás, Terror, lemezek újra kiadására, de ezen is dolgozik a zenekar.

Action dalszövegek (53 db):

1 Tuacat fasz

8;7;6;5;4;3;2;1;0

A vér kötelez

Absinth

Alkonyattól pirkadatig

Apperit

Aranylövés

Átverés

Beállt aggyal

Betöltik a helyed

Boo-Yaa

Csók, Mocsok

D.i.s.c.o.

Doom- Doom

Drágán add az életed

Ebben élsz

Egyenesen át

Ez így megy

Fehér

Fekete ló

Fekete ló 3

Fekete vagy fehér

Figyelmeztető

Ganxsta Mix

Gettó szült

Heroin

Igen

III. Kerület

Kínai Nagyfal

Következő a sorban

Lenn a téren

Megöl a rendszer

Mennyei manna

Mindenki megdől

Mo-No®-War

Neked véged

Önpusztítók

Összeomlás

Ötödik elem

Penge

Péntek 13

Pinavadász

Piros

Rettegés foka

Sitten

Takarodj

Terror

Tina

Utolsó utca

V.P.P.

Végveszélyben

Zöld

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

zorallz Hozzászólás ideje: 2017-07-27 08:59:23

Utolsó bejelentkezés:
2020-09-23 12:01:54

Véleménye a(z) "Action" előadóról:

Így van

Chizman Hozzászólás ideje: 2008-03-30 23:13:43

Utolsó bejelentkezés:
2021-06-15 07:48:32

Véleménye a(z) "Action" előadóról:

A végzet éget, Mint a dekk a körmén (De nekem is megsúgták) :-D

pacers Hozzászólás ideje: 2006-12-07 07:51:52

Utolsó bejelentkezés:
2010-10-12 20:06:20

Véleménye a(z) "Action" előadóról:

Ha valaki tudja (érti) hogy az utolsó versszakban a *** részen mit mondanak, ne habozzon megosztani (pontosítani) velem (velünk) mert mióta hallottam a dalt azóta kiváncsi vagyok rá :D

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább