Action

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 7 db
Megtekintve: Ma 6, összesen 31924 alkalommal

Bemutatás:

A csapat 1994-ben adta ki az Összeomlás albumát immár ACTION néven (elõtte SEX ACTION).

Biográfia:

Majd 1995-ben következett a Terror címû lemez szintén az "Összeomlás"-os felállásban. 1997-ben jött a SEXACT!ON CD, melyen Mátyás Attila helyét Budavári Vilmos (Twilly) vette át. A Piszkos 12 számban hallható az akkori teljes Kartel is, míg a DOOM-DOOM bonus verziójában Szasza és Zolee mellett Lory B löki a vakert. 1999. Nagy átalakulás. Megjelenik A Hetedik címû album, mely trip-rock mûfajú indusztriális beütésekkel. A dobokat már nem Zolee, hanem Animal ABS Béci püföli, és a csapat gazdagodott egy sampler-essel, Doc. Vic. Laz.-zal. 2000-ben kijött egy válogatás album Best of sex ACTION címmel, melynek elsõ szériája hibás volt. ACTION és SEX ACTION számok vegyesen. 2002. Vissza a gyökerekhez. A fehér és a Zöld címû CD-vel rukkolt elõ a csapat. Egy dallamosra sikeredett alkotás. A csapatban a következõ tagok voltak: Szendrey Zsolt - ének Somlyay Miklós - basszus Budavári Vilmos - gitár H. Keresztes Viktor - dob További mûvészek Ez az utolsó ACTION album. A csapat visszaalakult SEX ACTION-né az eredeti alapító tagokkal… Kiadásra került még egy-két kislemez is Még megemlíteném Miksa feleségének, Imolának az albumát MADAM YMOLA: MADAM KILLER-t, mely 2000-ben jött ki. És természetesen az ACTION is szerepel rajta 2000-es felállásban. Nem hiányozhat a gyûjteménybõl! ÚJRATÖLTVE 2012 2012-ben Szasza ötlete alapján újraéled az Action, megváltozott felállással. Szendrey "Szasza" Zsolt - ének Budavári Vili - gitár Egyházi Gábor - basszusgitár Sznák "Zaba" Zoltán - dob 2015-ben elkészítik a Pokolból című albumot, bár kissé zavarosnak tűnik a visszatérés, de egyértelmű az Action hatás. Budavári távozik, és a lemezen gitárosként közreműködik, Hartman Ádám (Depresszió), Barbaró Attila (Junkies, Zorall), Weisz Kicsi László (Kalapács, Zorall) Megtalálható a lemezen még: Szekeres András (Junkies), Busa Pista (Irie Maffia), Kowalsky (Kowa meg a Vega), Kiss Viki (ének) 2015-ben csatlakozik a gitárposztra Szabó Tamás (Alcohol), és egy időre Takács Vilkó (Kartel) (ezt a felállást nevezték Ötös fogatnak - Feketeló Család) Ezzel a felállással készítik el a 2016-os Hannibál c. lemezt ami, kellően bizonyítja, az Action ismételten keményen odavág, ahova kell. A jelenlegi felállás a: Szendrey "Szasza" Zsolt - ének Szabó Tamás - gitár Egyházi Gábor - basszusgitár Sznák "Zaba" Zoltán - dob Fesztiválokon, club bulikon feltűnik a csapat, és kellő odaadással tolja az Összeomlás, Terror, kultlemezekkel kiegészített, életút áttekintő, vegyesen összeállított műsorát, melyben teljes áttekintést kaphatunk az Action életének remekműveiből, felcsendül a Sitten, Benn a fejben, Megöl a rendszer, Mindenki megdől, Doom-Doom, Tina, és az új korongok nótái is, Túsz, Káosz, Legális Maffia. Napjainkban is aktív a csapat, hisz a híreink szerint idén is készül valami az Action pokoli bográcsában. Az egyenlőre még kibogozhatatlan jogi viszonyok miatt, sajnos még nem lehet visszatérni a legendás Összeomlás, Terror, lemezek újra kiadására, de ezen is dolgozik a zenekar.
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

zorallz Hozzászólás ideje: 2017-07-27 08:59:23

Utolsó bejelentkezés:
2020-09-23 12:01:54

Véleménye a(z) "Action" előadóról:

Így van

Chizman Hozzászólás ideje: 2008-03-30 23:13:43

Utolsó bejelentkezés:
2021-06-15 07:48:32

Véleménye a(z) "Action" előadóról:

A végzet éget, Mint a dekk a körmén (De nekem is megsúgták) :-D

pacers Hozzászólás ideje: 2006-12-07 07:51:52

Utolsó bejelentkezés:
2010-10-12 20:06:20

Véleménye a(z) "Action" előadóról:

Ha valaki tudja (érti) hogy az utolsó versszakban a *** részen mit mondanak, ne habozzon megosztani (pontosítani) velem (velünk) mert mióta hallottam a dalt azóta kiváncsi vagyok rá :D

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább