A Kutya Vacsorája

Zenei irányzat: Alternatív rock
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 27457 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

Varga Livius nagymamája szerint a zenélés az "a kutya vacsorája". A nagymamának - főként ismerve a hazai zenei viszonyokat - minden bizonnyal igaza van, ám e kedves megállapítás nem rettenthette el a Quimby ütőhangszeres-mindenes-dumagépét attól, hogy - éppen a nagymama mondása nyomán született fedőnéven - a quimby-s Gerdesits Ferenccel saját cuccot hozzon össze 2003 nyarán. Azonban ne használjuk hangsúlyosan a "szólóanyag" kifejezést, ugyanis A Kutya Vacsorája több, mint Livius saját produkciója. Miről is van szó?

Weboldal:

Biográfia:

Arról van szó, hogy Livius komoly, kipróbált muzsikusokból álló kollektívát toborzott maga köré - Kovács Gergely (gitár, billentyű, programozás), Gerdesits Ferenc (dob), Varga Laca (basszus), Köles István Jr. (ütőhangszerek), Voga Viki (vokál), Nemes Zoltán (billentyűs), Szabó Attila (hegedű) -, mely kollektíva színpadon tökéletes zenekarként funkcionál, a stúdiófelvételek során pedig Livius alapötletei és a tagok zenei elképzelései majd a csapat legfőbb stúdiómegfejtője, Kovács Geri instrukciói alapján alkotóközösségként működik. A Kutya Vacsorája tagjait a közönség más produkcióból is ismerheti: Gerdesits Ferenc a Quimby és A Kutya Vacsorája mellett, a Marlboro Man, az Üllői Úti Fuck, a Hippikiller, és a Zeppelin emlékzenekar dobosa, Varga Laca a Hiperkarma és a Spoo-Dee-O-Dee basszusgitárosa, Köles István Jr. a Quimby Ékszerelmére című lemezén és a lemezhez kapcsolódó koncerteken volt hallható, Voga Viki többek közt Presser Gábor vokalistája, Nemes Zoltán a Spoo-Dee-O-Dee zenekarban, valamint a spoo-dee-o-dees Szabó Tamás szájharmonikás több projektjében muzsikál, Szabó Attila a Csík zenekarban húzza a vonót, valamint a Kispál és a Borzban, a Bandi a hegyről produkcióban vendégszerepel. A zenekar tagjai a rock, az alternatív rock, a soul, a jazz és a népzene világából érkeztek és ez az érdekes elegy érzékelhető a Kutya Vacsorája zenéjében mindmáig.

A zenekar 2004-ben átalakítja felállását, Voga Viki, és Szabó Attila már nehezen talált időpontot a projektre, ezért barátságban, de távoztak, míg a többiek, kissé keményítve a hangzásvilágon, szorosabban vetik egymásnak hátukat.

A Kutya Vacsorája amúgy nem könnyű ügy azok számára, akik szeretik az egydimenziós dolgokat - és ekképpen persze nagyszerű élvezet azoknak, akik bírják a színes, ellentétes hangulatokban bővelkedő, stíluskavalkád-jellegű, bogozni- és megélnivaló zenét! A ritmusok felől a hiphop és triphop, a gitárhangok és az elektronika felől a totál experimentália, a Radiohead, a Massive Attack, a poszt-rock, Livius éneke és dumái felől az egyszemélyes humor, a kávéházi stand-up comedy, a hiphop, a ragga, a Quimbyből ismert "liviusos" "sanzonhoz dumálok, történetet mesélek", és a blues. Aztán ha még ez sem elég, akkor nesze neked egy kis soul, egy kis filmzene-hangulat, felbukkannak dzsesszes elemek, míg az egész felett végig ott kísért a vegytiszta rakkendroll és így tovább, és így tovább.

A zenekar eddig a Szigeten, a Petőfi Csarnokban a (Kispál és a Borz előtt), az EFOTT-on, VOLT-on, a Kultiplexben, a ZÖLD PARDONBAN illetve a Gödörben lépett közönség elé, nagy sikerrel.

Forrás: Hivatalos oldal

Tagok:

Varga Livius

ének, rap

Köles István Jr.

ütőshangszerek

Nemes Zoltán

billentyű, ének

Varga László (Laca)

basszusgitár

Vastag Gábor

szóló gitár

Albumok:

Hasonló előadók:

A Kutya Vacsorája dalszövegek (32 db):

A lány, akit csak egyszer látsz

Abszolút

Ahol én járok

Cseberből vederbe

Éji vadász

Éjjel-nappali altató

Előjáték

Elveszve

Ez a mese

Gályaszabadág

Hazudsz kutya

Hinta

Hurok

Ízbomlás

Kiss the Loser

Lebegés

Lowdown M. F.

Makmak Jungle

Még egy tánc

Megadom magam

Megadom magam

Mindenkinek saját plázát

Séta

Súly

Találj rám!

Tanulság?

Újra ugatok

Zöld szemek

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

just punk Hozzászólás ideje: 2011-03-12 18:57:21

Utolsó bejelentkezés:
2012-08-04 20:20:53

Véleménye a(z) "A Kutya Vacsorája" előadóról:

Teljesen bezsongtam...:D nem semmi Varga Livius hangja:D...meg a szövegek:D ..hát meg érte rá találni :D

*maybe* Hozzászólás ideje: 2011-02-09 19:44:51

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-13 19:24:12

Véleménye a(z) "A Kutya Vacsorája" előadóról:

Kedves 'titán' már nem rosszból, de ha egy kicsit értenéd, hogy miről énekelnek és ha próbálnál elgondolkodni a zenekar nevén már nem írtál volna ilyen butaságot...

titán Hozzászólás ideje: 2009-02-27 18:05:24

Utolsó bejelentkezés:
2022-11-26 23:45:23

Véleménye a(z) "A Kutya Vacsorája" előadóról:

potyák , csak úgy vannak

Szoszókutya Hozzászólás ideje: 2007-08-17 16:22:08

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "A Kutya Vacsorája" előadóról:

na halilai igen szelli03 ez valóban agysejtölõ megnyilvánulás volt viszont a Liviust nem sz-el kell írni, úh most megyek és kijavítgatom, ok?

hö(rscög) Hozzászólás ideje: 2006-12-04 21:08:33

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "A Kutya Vacsorája" előadóról:

Szelli03, muszáj??

keszikutya Hozzászólás ideje: 2006-12-04 19:08:34

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-23 15:27:18

Véleménye a(z) "A Kutya Vacsorája" előadóról:

www.akutyavacsoraja.hu

Szelli03 Hozzászólás ideje: 2006-11-30 12:42:06

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "A Kutya Vacsorája" előadóról:

A kutya vacsorája ? :DDD Hát ez meg mi a f**z ? xDDD

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább