Új Forrás

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 6 db
Megtekintve: Ma 10, összesen 32161 alkalommal

Bemutatás:

Az Új Forrás együttes egy bibliai világnézetet magáénak valló magyar keresztény együttes. Dalaikkal (melyeket a zenekar alapítója és vezetője Pálhegyi Dávid ír, és hangszerel) egy egyedülálló zenei stílust – az úgynevezett etno-gospelt – képviselik. Céljuk az evangélium üzenetének terjesztése Magyarországon: magyar és más nemzetek népzenei motívumaival tárják föl Jézus Krisztus győzelmét és királyságát.

Biográfia:

Az Új Forrás együttes elődje Forrás néven 1988–89-ben alakult két Pálhegyi fivér, Dávid és Máté, valamint Szigeti Gábor közreműködésével. Közülük Dávid és Gábor ma is tagjai az együttesnek. Az első dalok egy laktanyában születtek, ahol Dávid és Gábor sorkatonai szolgálatukat töltötték. Az Isten nélküli, rideg, képmutató légkör Dávidot fokozott Istenkeresésre és a Biblia tanulmányozására késztette, ennek gyümölcsei, az Úr meglátogatásának eredményei lettek az első gyöngyszemek. A leszerelés után intenzív evangélizációs szolgálatban vett részt az együttes különböző helyeken, pl.: egyetemeken, kollégiumokban, ifjúsági táborokban. Ez a szolgálat érett kazettává 1990 őszére, mikor is megjelent a Forrás című album. Ekkor a hangszerelés még teljesen akusztikus volt. Ének, gitár, cselló, fuvola, népi hegedű, természetesen már ekkor megfűszerezve a Dávid szívéből fakadó "etno"-s (népi) hangzás- és formavilággal. 1992-ben csatlakozott az együtteshez Horváth Bea, aki gyönyörű hegedűjátékával tovább emelte a Forrás együttes játékának színvonalát. A következő album, a Száraz földből virág nyílik című már az ő közreműködésével jött létre 1993-ban. Ezen a kazettán a felkent bibliai üzeneteket kísérő "etno" hangzást már a hangszerelésben is előremutató elemek, pl.: több ütő, dob, torzított gitárhang teszik modernebbé. 1995-ben az együttes tagjai egymástól független döntés alapján csatlakoztak a Hit Gyülekezetéhez. Ez a lépés sok régi barátban, ismerősben heves ellenreakciókat váltott ki, de az idő őket igazolta. A magyar ébredés és az új reformáció zászlóshajójában hamar megtalálták a helyüket és intenzív szolgálatba kezdtek Gödöllő és környéke gyülekezeteiben. 2001-ben pedig újabb tagokkal – Takács László: dob, Varga Péter: szintetizátor, Tóth Zoltán: szólógitár – kiegészülve Új Forrás néven megszületett a Négy szelek felől című album, amely mérföldkőnek tekinthető a magyar keresztény zenei életben.
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

tokadinnyefoldon Hozzászólás ideje: 2007-03-26 13:54:11

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Új Forrás" előadóról:

Szia! szophie,véletlenül ma erre jártam és láttam szeretnéd tudni hogyan lehet megszerezni az albumot,nekem meg van 2 albumuk:Egy szó kiált,Négy szelek felöl,de ez a "mindájan vétkeztek" ez sajnos nincs meg!talán vmi modon meg lehet oldani hogy eljusson hozzád is...!Tök a dinnye földön:)

V.Sophie Hozzászólás ideje: 2007-01-27 17:16:40

Utolsó bejelentkezés:
2009-02-18 16:56:56

Véleménye a(z) "Új Forrás" előadóról:

Miért nem ír ide senki? Én még nem hállottam a zenéjüket, de ifin szoktunk néhányat énekelni... Nem tudjátok, hogy honnan lehet letölteni néhány számukat? Elõre is köszi. :V.Sophie

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább