Nyers

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 7 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 16103 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

A történet a nyolcvanas évek elejéig nyúlik vissza, amikor is Czutor Zoltán gyerekként megismerkedett Volent Zsolt dobossal. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Miklós Tibor és Metál Sándor: így jött létre a Nyers őse, a Ropi. 1989-ben vették fel a Nyers nevet. Ekkor még az együttes tagja volt Hevér Gábor is, a Vígszínház, korábban a Nemzeti Színház művésze, Leonardo DiCaprio örökös magyar hangja. Ő 1991-ig énekelt a Nyersben.

Biográfia:

1993-ban adták ki Dundi Pocak című demókazettájukat, amelyet rögtön egy komoly lemezajánlat követett. Elmúltak a buta zenék címmel megjelenő debütáló albumuk a MAHASZ Aranyzsiráf díját kapta, mint az 1995-ös év felfedezettje. A zenekarhoz ekkoriban csatlakozott Kovács Ferenc gitáros, akit aztán 1996-ban Mátraházi Andor váltott, még ebben az évben megjelent második nagylemezük, Béna címmel. A Béna harmadik lett az „Év albuma” szavazáson, az angol nyelvű számaikért Észak-Amerikában is rajongtak. 1997-ben Czutor az Egyesült Államokban próbált szerencsét, erre az időre a zenekar felfüggesztette tevékenységét, majd visszatérése után angol nyelvű demót készítettek. 1998-ban egy kislemezt adtak ki (Világslágerek), amelyet egy újabb tagcsere követett. 1999-ben adták ki harmadik albumukat, Mi rendes emberek címmel, amely elhozta számukra az országos népszerűséget. A lemez megjelenése után klub- és fesztiválkoncertek tömkelegét adták, a kritikusok pedig egyöntetűen jó véleménnyel voltak az új anyagról. Újabb tagcsere után (Mátraházi Andor tért vissza a zenekarba), 2000-ben jelent meg negyedik albumuk, a Szeretet, béke van. Ezen a lemezen szerepelt Pizzás című daluk, mely az azonos című film betétdala lett: a zenekar ekkor volt karrierje csúcsán. 2003-ra egy újabb koronggal rukkoltak elő (Afrobetyár), amelyet egy akusztikus lemez előzött meg és egy remix-album követett. 2005-re új dalok készültek el, azonban olyan feloldhatatlan ellentétek alakultak ki a zenekar tagjai között, hogy úgy döntöttek, különválnak útjaik. Rajongóiknak egy búcsúturnéval és egy koncertlemezzel köszönték meg az együtt töltött éveket – mindez 10 éve történt. Azóta két alkalommal álltak újra színpadra, a 2009-es Pannónia Fesztiválon és 2010-ben, a Tündérgyár színpadán.

Tagok:

Czutor Zoltán

ének, gitár

Nyers dalszövegek (60 db):

A gyengébb nem szívat

Ahogy akarom

Annyit potyáztam

Aqua

Az a lényeg

Bármi a divat

Béna

Beteg az állam

Big Gun

Bírlak

Dundi pocak

Duzzogtál

Egyedül

Elégedett vagyok

Elmúltak a buta zenék

Elnyomás a mániád

Elvesztettem a fonalat

Fürdõszivacs

Gyere velünk sztárnak lenni

Haleledel

Hidegebb helyet

Hízott bíró

Hóember

Horrornéger

Igénytelen

Így lett

Ihletem se ötletem

Inkább a zenéd mossa át...

Jár, ami jár

Kedvenc nyári slágerem

Kis tréfa

Megáll az idő

Mégsem lehet

Meleg a nõ

Méreg nélkül

Mocskos hazugság

Naftalin

Nem muszáj

Nem táncolok

Neppergatya

Nyári szám

Póniló

Rádióbarátság

Rendes emberek

Soha többet együtt

Sohase kelljen

Szabad-e délután?

Szelíd nõk

Szervusztok

Tarlódal

Tésztapép

Teszter Eszter

Vantúlszívó

Véremben van

Vigasztaló

Vurstli élet

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább