Remorse

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 12, összesen 23316 alkalommal

Bemutatás:

1987. szeptember. Egy kb. 8-10 fős igazi rock fanatikus társaság tagjai, elhatározzák, hogy mint majdnem mindenki ebben az időben zenekart alapítanak.
1990-ig szinte mindennapos próbák és folyamatos tagcserék következnek. 1990 után a felállás kialakul.
Bodnár Gábor - bass, Kollár József - gitár, Hadházi Péter - dob.Oláh Zsolt gitár - ének,Ebben a formában 2 Demo kazetta készül el 1990 és 1991 között.
Ezek alapján a csapat lehetőséget kap a Tankcsapda és a Bedlam zenekar '91-es turnéján, ahol kiderül, hogy a doboknál erősíteni kell, így kerül István Zsolt a képbe.
István Zsolt - dob. Bodnár Gábor - bass, Oláh Zsolt gitár- ének, Kollár József - gitár,Ezzel a felállás megszilárdul. A zenekar rendszeresen szerepel a hazai szaklapokban, fellép különböző kisebb-nagyobb fesztiválokon, és tehetségkutató versenyeken, valamint rengeteg önálló koncertet ad. Több megyei fesztiválon, tehetségkutatón sikerül kisebb díjakat, koncertlehetőséget megnyerni. Ezekből és az önálló koncertekből próbálják fenntartani a csapatot.

IN VERSIO 1993


1993-ban elkészítetik első komolyabb anyagunkat IN VERSIO címmel, ami különösebb terjesztés nélkül is jól fogy. A szaksajtó segítségével megismerteti a REMORSE nevét az országgal. Ezek után lehetőséget kap a csapat a szereplésre az Hungaroton-Stone Music " DEMONSTRÁCIÓ I." címmel megjelentetett válogatás CD-jén. Ez nagyon sokat jelent a zenekar életében. Ennek köszönhető az a turné, ahol az Akela vendégeként léphetnek fel, majd egy évvel később az Ómen élőzenekaraként. Közben több sikeres tehetségkutató versenyen vesznek részt. 95. Mezőtúr (közönségdíj: Omen turné) 95. Pécs, Hamer fesztivál (első díj: Hamer bass gitár) '96. Szombathely, L. M. S. fesztivál (különdíj: stúdióidő).

ÁLMATLANSÁG 1997


A lemez megjelenése után a zenekar új taggal bővül: Kalácska Gábor (ének, most DISCO EXPRESS) személyében, de ez a kapcsolat rövidéletűre sikerül, bár zeneileg pozitív változásokat hoz.
Az Omen turnéján végig ebben a felállásban játszanak. Az L. M. S. Fesztiválon nyert stúdióidő megadja a lehetőséget, hogy elkészüljön az "Álmatlanság" című album,
ami rendkílül jó kritikát kap. Sajnos azonban ezután a zenekar magánéleti változások miatt (házasság, költözés stb...:) hosszabb szünetre kényszerül.


PIHENŐ UTÁN ÚJ ERŐ...
A kényszerpihenő után baráti alapokon nyugvó
(családalapítás a normálisabb embereknél:) tagcserékre kerül sor,
megfordult a zenekarban a 3. István is Miklós keresztnévvel az ezzel ismét felpörögnek a dolgok
István Péter - dob. Oláh Zsolt gitár- ének, Sípos Zoltán - bass, Kollár József - gitár,


SÖTÉTSÉG 2000

2000-ben kb. 50 koncert. Tavasszal a Cathether , őszel a Cadaveres de Tortugas és a Born 33 társaságában, fellépnek az Omen és az Ossian vendégeként és a Sziget '99 Rock-színpadán, valamint elhozzák egy országos szintű fesztivál fődíját és a legjobb dobosnak járó címet. 2000 márciusában elkészül - a zenekar véleménye és a visszajelzések alapján - az eddigi legkomolyabb anyag: a "Sötétség" ami a Hungaroton kiadásában 2000. szeptemberében jelent meg. A lemez megjelenése után természetesen rengeteg koncert következett. 22 állomásos saját turné (vendégek: Mindcontroll, Vírus, Born33 ) és párhuzamosan vendégként a Pokolgép zenekar országjáró körútja alkalmanként napi 2 koncerttel. A csapat rendszeresen szerepelt az ország nagyobb fesztiváljain. Mindez újabb tagcserékhez vezetett (Zoller Gábor - gitár)hiszen a rock zenekarok élete egy kisebb harc kis országunkban, így könnyen felemészti a kevésbé elszántak erejét.


Kisebb próbálkozás útkeresés (Promo 2001) rádöbbentette Oláh Zsolt zenekarvezetőt,
hogy a cél csakis az eredeti lehet a Thrash metal magyarországi képviselőjének megmaradni,
még ha ez örökös underground életre is ítéli a Remorse - t.
Így nem lehetett más a cél, mint megtalálni a megfelelő embereket. Ehhez országhatáron túlra is kellett menni
Oláh Kálmán - dob, Róm Gábor - ének. Oláh Zsolt gitár- ének, Kossuth Lajos - gitár, Kovács Krisztián - bass


HARC! 2005

2005 szeptemberében boltokba került a Nail Record gondozásában a "HARC!" című anyag. Az album a "2005 Hungarian Metal Awards" Internetes médiák álltal létrehozott szavazáson elnyerte az év albuma, és az év lemezborítója címet. A zenekar rengeteget koncertezik, határon túli helyekre is eljutnak. Működik honlapjuk melyen aktuális információkhoz juthatnak a látogatók, megismerhetik a koncertdátumokat, helyszíneket. Letölthetnek hanganyagokat, képeket, videót és megjelenhetnek a Remorse zenekar nyilvános interaktív fórumain. A koncertek után sajnos a zenekar 3/5-e a boldogulás reményében fokozatosan külföldre távozott (Krisz, lali, Gáby).
Ismét el kellet fogadni, hogy a magánélet és a Thrash Metál nagyon nehezen egyeztethető össze..rövidebb ideig megfordult a zenekarban Vince Sándor (Arsenic) és Gáti Sándor-bass (Nervekiller)

Ezen okokból ismát egy komolyabb átszerveződés következett 2006 év végén:
Ráczkevi Imre - ének(Decadence). Selmeczi András- bass(Gutted), Oláh Kálmán - dob,
Hocza Róbert- gitár(Mytra), Oláh Zsolt gitár- ének,


DÜH 2008

Ezzel a felállással indultunk neki a D.Ü.H. lemezfelvételeinek, de zenei különbségek miatt ismét basszusgitáros váltás következett.
i deiglenesen Horváth Csaba (Adversor) került a zenekarba, az anyagon az ő játéka hallható.
A lemez ismét rendkívül pozitív kritikát kapott, az országban kialakult helyzet miatt kicsit kevesebbet koncertezünk, de eljutottunk újabb magyarlakta területekre is (Erdély, (Kárpátatalja).

2011 előtt pár nappal azt mondhatom a csapat 4/5-e már 4 éve állandó, nem túlzás az sem,
hogy igazi baráti társaságot alkotunk ez talán lemérhető a koncertjeink hangulatán és az utána következő haverzenekarokkal elkövettet parolázásokon is...:)
Az elmúlt hónapokban csatlakozott hozzánk Szabó Péter-bass (Screen, Magic Spell) így újra teljes a csapat reméljük ez így is marad hiszen "Soha nem adjuk fel".

Biográfia:

Remorse dalszövegek (18 db):

20/40

Álom

Bizalom

Csend van!

Életképek

Ez az ami jó?

Félek

Furcsa

Ha lesz még folytatás

Harc!

Hazudok

In Versio

Még...

Nincs semmi

Szólj rám!

Valóság

Varázsló

Várj még

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

chino81 Hozzászólás ideje: 2009-09-01 19:59:30

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-27 20:13:09

Véleménye a(z) "Remorse" előadóról:

A legjobb magyar thrash metal banda a Moby Dick mellett!Hajrá Ózd!

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább