Remorse

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 25271 alkalommal

Bemutatás:

1987. szeptember. Egy kb. 8-10 fős igazi rock fanatikus társaság tagjai, elhatározzák, hogy mint majdnem mindenki ebben az időben zenekart alapítanak.
1990-ig szinte mindennapos próbák és folyamatos tagcserék következnek. 1990 után a felállás kialakul.
Bodnár Gábor - bass, Kollár József - gitár, Hadházi Péter - dob.Oláh Zsolt gitár - ének,Ebben a formában 2 Demo kazetta készül el 1990 és 1991 között.
Ezek alapján a csapat lehetőséget kap a Tankcsapda és a Bedlam zenekar '91-es turnéján, ahol kiderül, hogy a doboknál erősíteni kell, így kerül István Zsolt a képbe.
István Zsolt - dob. Bodnár Gábor - bass, Oláh Zsolt gitár- ének, Kollár József - gitár,Ezzel a felállás megszilárdul. A zenekar rendszeresen szerepel a hazai szaklapokban, fellép különböző kisebb-nagyobb fesztiválokon, és tehetségkutató versenyeken, valamint rengeteg önálló koncertet ad. Több megyei fesztiválon, tehetségkutatón sikerül kisebb díjakat, koncertlehetőséget megnyerni. Ezekből és az önálló koncertekből próbálják fenntartani a csapatot.

IN VERSIO 1993


1993-ban elkészítetik első komolyabb anyagunkat IN VERSIO címmel, ami különösebb terjesztés nélkül is jól fogy. A szaksajtó segítségével megismerteti a REMORSE nevét az országgal. Ezek után lehetőséget kap a csapat a szereplésre az Hungaroton-Stone Music " DEMONSTRÁCIÓ I." címmel megjelentetett válogatás CD-jén. Ez nagyon sokat jelent a zenekar életében. Ennek köszönhető az a turné, ahol az Akela vendégeként léphetnek fel, majd egy évvel később az Ómen élőzenekaraként. Közben több sikeres tehetségkutató versenyen vesznek részt. 95. Mezőtúr (közönségdíj: Omen turné) 95. Pécs, Hamer fesztivál (első díj: Hamer bass gitár) '96. Szombathely, L. M. S. fesztivál (különdíj: stúdióidő).

ÁLMATLANSÁG 1997


A lemez megjelenése után a zenekar új taggal bővül: Kalácska Gábor (ének, most DISCO EXPRESS) személyében, de ez a kapcsolat rövidéletűre sikerül, bár zeneileg pozitív változásokat hoz.
Az Omen turnéján végig ebben a felállásban játszanak. Az L. M. S. Fesztiválon nyert stúdióidő megadja a lehetőséget, hogy elkészüljön az "Álmatlanság" című album,
ami rendkílül jó kritikát kap. Sajnos azonban ezután a zenekar magánéleti változások miatt (házasság, költözés stb...:) hosszabb szünetre kényszerül.


PIHENŐ UTÁN ÚJ ERŐ...
A kényszerpihenő után baráti alapokon nyugvó
(családalapítás a normálisabb embereknél:) tagcserékre kerül sor,
megfordult a zenekarban a 3. István is Miklós keresztnévvel az ezzel ismét felpörögnek a dolgok
István Péter - dob. Oláh Zsolt gitár- ének, Sípos Zoltán - bass, Kollár József - gitár,


SÖTÉTSÉG 2000

2000-ben kb. 50 koncert. Tavasszal a Cathether , őszel a Cadaveres de Tortugas és a Born 33 társaságában, fellépnek az Omen és az Ossian vendégeként és a Sziget '99 Rock-színpadán, valamint elhozzák egy országos szintű fesztivál fődíját és a legjobb dobosnak járó címet. 2000 márciusában elkészül - a zenekar véleménye és a visszajelzések alapján - az eddigi legkomolyabb anyag: a "Sötétség" ami a Hungaroton kiadásában 2000. szeptemberében jelent meg. A lemez megjelenése után természetesen rengeteg koncert következett. 22 állomásos saját turné (vendégek: Mindcontroll, Vírus, Born33 ) és párhuzamosan vendégként a Pokolgép zenekar országjáró körútja alkalmanként napi 2 koncerttel. A csapat rendszeresen szerepelt az ország nagyobb fesztiváljain. Mindez újabb tagcserékhez vezetett (Zoller Gábor - gitár)hiszen a rock zenekarok élete egy kisebb harc kis országunkban, így könnyen felemészti a kevésbé elszántak erejét.


Kisebb próbálkozás útkeresés (Promo 2001) rádöbbentette Oláh Zsolt zenekarvezetőt,
hogy a cél csakis az eredeti lehet a Thrash metal magyarországi képviselőjének megmaradni,
még ha ez örökös underground életre is ítéli a Remorse - t.
Így nem lehetett más a cél, mint megtalálni a megfelelő embereket. Ehhez országhatáron túlra is kellett menni
Oláh Kálmán - dob, Róm Gábor - ének. Oláh Zsolt gitár- ének, Kossuth Lajos - gitár, Kovács Krisztián - bass


HARC! 2005

2005 szeptemberében boltokba került a Nail Record gondozásában a "HARC!" című anyag. Az album a "2005 Hungarian Metal Awards" Internetes médiák álltal létrehozott szavazáson elnyerte az év albuma, és az év lemezborítója címet. A zenekar rengeteget koncertezik, határon túli helyekre is eljutnak. Működik honlapjuk melyen aktuális információkhoz juthatnak a látogatók, megismerhetik a koncertdátumokat, helyszíneket. Letölthetnek hanganyagokat, képeket, videót és megjelenhetnek a Remorse zenekar nyilvános interaktív fórumain. A koncertek után sajnos a zenekar 3/5-e a boldogulás reményében fokozatosan külföldre távozott (Krisz, lali, Gáby).
Ismét el kellet fogadni, hogy a magánélet és a Thrash Metál nagyon nehezen egyeztethető össze..rövidebb ideig megfordult a zenekarban Vince Sándor (Arsenic) és Gáti Sándor-bass (Nervekiller)

Ezen okokból ismát egy komolyabb átszerveződés következett 2006 év végén:
Ráczkevi Imre - ének(Decadence). Selmeczi András- bass(Gutted), Oláh Kálmán - dob,
Hocza Róbert- gitár(Mytra), Oláh Zsolt gitár- ének,


DÜH 2008

Ezzel a felállással indultunk neki a D.Ü.H. lemezfelvételeinek, de zenei különbségek miatt ismét basszusgitáros váltás következett.
i deiglenesen Horváth Csaba (Adversor) került a zenekarba, az anyagon az ő játéka hallható.
A lemez ismét rendkívül pozitív kritikát kapott, az országban kialakult helyzet miatt kicsit kevesebbet koncertezünk, de eljutottunk újabb magyarlakta területekre is (Erdély, (Kárpátatalja).

2011 előtt pár nappal azt mondhatom a csapat 4/5-e már 4 éve állandó, nem túlzás az sem,
hogy igazi baráti társaságot alkotunk ez talán lemérhető a koncertjeink hangulatán és az utána következő haverzenekarokkal elkövettet parolázásokon is...:)
Az elmúlt hónapokban csatlakozott hozzánk Szabó Péter-bass (Screen, Magic Spell) így újra teljes a csapat reméljük ez így is marad hiszen "Soha nem adjuk fel".

Biográfia:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

chino81 Hozzászólás ideje: 2009-09-01 19:59:30

Utolsó bejelentkezés:
2013-06-27 20:13:09

Véleménye a(z) "Remorse" előadóról:

A legjobb magyar thrash metal banda a Moby Dick mellett!Hajrá Ózd!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább