The Buttholes

The Buttholes
Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 37339 alkalommal

Bemutatás:

Biográfia:

Körülbelül 1995-ben alakult a zenekar, Veszprémben. A szokásos módon történt a zenekar megalapítása: senki nem tudott semmilyen hangszeren játszani, így könnyedén el lehetett dönteni, hogy ki mi lesz a zenekarban. A nevünk hasonló módon lett: senki nem tudott jobbat, így ez maradt ( egyébként a Beavis and Butthead-ben használták, tehát létező angol szó :) ). A kezdeti idöők gyorsan teltek, főleg koncertezéssel, és kevés próbával. Fellépési lehetőségként szinte kizárólag suli bulik szolgáltak. Ráadásként a tagság is elég sokat változott, az eredeti felállásból most már csak Molnár László (ének), és Töőr Zoltán (most basszusgitár) maradt meg. De azért kihozott egy demót a zenekar, a 90-es évek vége felé. A felvétel elég kalandos volt: egy addig csak kizárólag népzenét hangosító hangmérnökökkel vették fel, akik ráadásul nem voltak teljesen józanok.

Ezután újabb koncertek jöttek, főleg a Dunántúlon. Majd egy újabb demó, ami már rendezettebb körülmények között került rögzítésre. Nem sokkal ezután kialakult a zenekar majdnem végleges felállása, ahol két fúvós, és két gitár is helyett kapott. Ez a felállás produkálta az Élet napos oldalán című (2003) kislemezt, amit egy veszprémi stúdióban vettünk fel. Szerzői kiadásban jelentettük meg, és saját magunk próbáltuk megoldani a terjesztést is. Ekkor már rengeteget koncertezünk ( még mindig főleg a Dunántúlon, meg fesztiválokon, pl.: Sziget ), de sajnos van egy elég hosszú, próbaterem nélküli időszakunk is. Elég sok idő telik el számírással, majd 2004-ben eltervezzük, hogy felvesszük az első teljes lemezünket. Sajnos elég lassan haladtunk a megvalósítással, hisz csak 2006-ban (a napokban) készült el a lemez, és már csak a cd legyártása van hátra. A lemez felvétel előtt alakult ki a végleges felállás is: Beleznai Balázs trombitástól elváltak útjaink, és az akkori basszusgitárosunk, Leidl Dániel is kiszállt a zenekarból. Dani egy stílusilag teljesen más zenekarban akart gitározni (Sun Workshop) , Balázs pedig nem tudta összeegyeztetni velünk a próbákat. De barátságos elválás volt, semmi ellentét nem merült fel.

Csak támadt egy problémánk: ki legyen a basszusgitáros. Sok gondolkozás után, Töőr Zoltán, aki a kezdő felállásban szintén basszusgitáros volt, csak később gitáros lett, újra elvállalta a basszusgitáros posztot. Így kialakult a mostani, remélhetőleg stabil felállás: Molnár László (ének), Töör Zoltán (bass), Jakab Ádám (pozan), Szolga Sándor (dob), Tajthy Péter (gitár). Itt tartunk most, a lemezt ez a felállás vette fel, a Parkplatz stúdióban, és az EDGE Records gondozásában került kiadásra.
© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább