Mátrai Zsuzsa

Zenei irányzat: táncdal, musical, jazz
Albumok: 27 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 25042 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

Énekesnő, előadóművész

Biográfia:

A népszerű énekesnő a hatvanas évek elején tűnt fel Majláth Júlia tanítványaként. Az éneklésben nem elhanyagolható szép, érthető szövegmondását a színművészeti főiskola híres tanárának Fischer Sándornak köszönheti. Külföldi fellépései során szerzett tapasztalatai után lett idehaza igazi sztár. A korábban megszokott, mikrofonhoz kötött szolíd előadásmód helyett temperamentumos dinamikus előadásmódjával tűnt ki. Csodálatos, egyéni énekhangja mellett nagyszerű mozgással, tánccal tette produkcióit a közönség számára izgalmassá. Első nagy slágerét 1965-ben a "Látod ez a szerelem" címűt - számos további követte. ("Ördögből angyal lehetnél", "Élj vele boldogan", "Hol van az az idő", "Voltak szép napok "... stb.) Számos külföldi slágert énekelt magyarul. (Ezek közül talán a "Szerelmes asszony" a legnépszerűbb. Nem véletlenül hasonlították sokan a dal eredeti előadójához Barbra Streisand-hoz...!) A "Kabaré" című musical címadó dalát magyarul - először tőle láthatták-hallhatták a tévénézők. A Magyar Rádióban számos jazz felvétel készített. Ezeknek a daloknak a magyar szövegét Bradányi Iván írta. Állandó fellépő volt a hazai táncdalfesztiválokon, de külföldön is gyakran szerepelt. A '70-es években a Kamara Varieté, és a Béke Szálló kupolájának revü műsoraiban, a 80-as években a Maxim Bár és a budapesti Moulin Rouge színpadának ünnepelt dívájaként láthatták a nézők. Számos kislemeze után viszonylag későn, 1992-ben jelent meg válogatás albuma: "Látod ez a szerelem" címmel. A kétezres évek elején ugyanez a hanganyag CD-én is megjelent: "Hol van az az idő" címmel.

Mátrai Zsuzsa dalszövegek (67 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

KocsisIstv Hozzászólás ideje: 2007-04-18 11:41:38

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-18 21:34:40

Véleménye a(z) "Mátrai Zsuzsa" előadóról:

Ez az énekesnõ 2x szerepel a listán pontos i-vel és ipszilonnal. Talán tõle kellene megkérdezni melyik a helyes.üdvözlettel.

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább