A.D. Studio

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 36650 alkalommal

Bemutatás:

Az AD Stúdió egy magyar könnyűzenei együttes.

Biográfia:

Az első fejezet (1991-1992-): Álmaimban Amerika- A rendszerváltás alaphangja

Magyarországon a kilencvenes évek elején volt egy mindenféle sztárallűrtől mentes, népszerű együttes, melyet A.D. Studio-nak hívtak, amely szinte a semmiből robbant be a köztudatba, és a rendszerváltás legsikeresebb popcsapata lett! A Goodwill Gyuri (dob, billentyűsök, szöveg) által még a 80-as években alapított csapat,-amelyben gyerekkori barátjával, Földes Jimkóval (Billentyűsök) zenélgetett, Auguszt Bárió (énekes, gitáros, dalszerző) 1987-es belépésével vált ismertté, majd elképesztően rövid idő alatt sikeressé, amit az albumaikért kapott arany-, platina-, sőt gyémántlemezek fémjeleztek. Az A.D. Studio slágerei – mint az Álmaimban Amerika, a Valami nagy szerelem, a Shakaspeare, vagy amit akartok,a Katona,vagy éppen a Mint a spagetti –ma is slágerek,olyan számok, amit anno mindenki ismert ,énekelt,és szeretett, s amelyekre még ma is jó érzés „tombolni”, összebújva szeretni, ,visszanézve elérzékenyülni, s melyeket az idő, mára lassan klasszikusra csiszolt.

Ma azt mondanánk, hihetetlenül szerencsés csillagzat alatt jött létre ez a találkozás! A közönség visszajelzéseiből hamar egyértelművé vált, hogy a felpörgött rendszerváltó hangulathoz, az A.D. Studio Bárió-Goodwill szerzőpárosa, „az új időknek, új dalaival”, minden eddiginél, hitelesebben, „ütősebben” képes megjeleníteni a korérzést! Talán ezen impressziók miatt sem sikerült az A.D. Studiot a mai napig sem, egyetlen zenei műfajba sem besorolni. Dalaik, szövegelésük mindig a témához, s nem egy-egy irányzathoz hű!

A Magyar Rádió Petőfi adója és akkoriban az első, félig német nyelvű kereskedelmi rádió-kezdte lassacskán játszani az A.D. Studio első, utánozhatatlan dalait, és mindez, no meg a Pop-rock Fesztiválon 1991–ben elért szakmai és közönségdíj azt eredményezte, hogy a csapat bemutatkozó albumát több mint 500.000 példányban vásárolta meg a közönség, ami ma szinte hihetetlen mennyiségnek tűnik. Az ez idáig ismeretlen Auguszt Bárió - Goodwill Gyuri szerzőpáros dalai, szinte észrevétlenül „bejelentkeztek”, s helyet követeltek maguknak a slágerlistákon, és a magyar pop-rock „örökzöldek” között! A dalok, reveláló erővel hatottak a közönségre, s a szakmára egyaránt! Az ő példájuk nyomán, elképesztő zenekar-alapítási láz lett úrrá az országban, s az általuk képviselt stílus aprópénzre váltására,az újkori pop történetében először megjelentek az önjelölt menedzserek. A „szakmai” kíváncsiságot az A.D. Stúdióval szemben felváltotta a lassú, de módszeres „média-kiszorítósdi.

De a közönséget akkor nem lehetett leváltani:
Sokan várták a folytatást, és az A.D. Studio nem okozott csalódást. 1992-ben két lemezzel – Shakespeare, vagy amit akartok, Revolver nélkül – is meglepték népes rajongótáborukat. Bulijaik telt házasak voltak. Az A.D.Stúdió havonta megrendezett klubjai a 60-as évek beat hőskorszakának lelkes,életörömmel telített hangulatát hozták vissza, tömegeket vonzottak korhatár nélkül.- De az emberi természet alapvetően nem változik!Az A.D. Studiot 1992 nyarára a jól fizetett konkurencia, amely sokkal nagyobb anyagi és kapcsolati tőkével bírt, az akkoriban „újrafelosztott” írott és elektronikus médiában,kíméletlenül a perifériára szorította a saját útját járó A.D.Studiot! Mai ésszel szinte felfoghatatlan az a mérhetetlen hit és türelem, amellyel ők, gyakorlatilag pénz és reklám nélkül, a közönség szeretetére hagyatkozva adtak ki, egy, a velük szemben akkoriban nyíltan ellenséges, s korrupt médiavilágban, az 1992-es évben két albumot is. A dalok színvonalának és a közönségük fanatikus szeretetének köszönhetően mindkettő Arany,és Platinalemez lett, de a napi küzdelmek és megélhetési problémák felőrölték a csapatot , s a fiúk jó időre búcsút mondtak az akkor már„fékevesztett showbusinessnek”. Az A.D. Studio inkább megtört,de nem állt be a sorba.

A második fejezet (1998-1999-2000)- "Most szeress!"

Mintha elnyelte volna a föld, úgy tűnt el a zenekar a hazai poppalettáról. Auguszt Bárió az évek alatt elismert rádiós-televíziós műsorvezető lett, más előadóknak írt zenét, festészettel foglalkozott,s útjára bocsátotta első szólólemezét. Goodwill Gyuri, számos magyar popegyüttes szövegeit írta, televíziós szerkesztő-rendező, újságíró, zenei producer lett. Földes Jimko pedig operatőrként tevékenykedett. A polgári életben sem vallott tehát kudarcot a három fiú, de az évek múlásával a közös alkotás, a zenélés és a közönség ,egyre inkább hiányozni kezdett, és egy menedzser segítségével ismét egymásra talált az együttes. Gondolták, ha már „ők kezdték” meg a kilencvenes éveket, most ők is zárják rövidre!

Ahogyan más zenekarok búcsút vesznek, az A.D. Studio oly természetesen érkezett meg, egy a kornak tökéletesen megfelelő hangszer- és ritmusvilágba öltöztetett Best of …lemez formájában, 1998-ban, amely természetesen viharos gyorsasággal aranylemez lett!

A harmadik fejezet: Páratlan páros, Nyári eső

Törvényszerű volt a folytatás, melyre így nem kevesebb, mint nyolc esztendőt kellett várni. Az új album 1999-tavaszán jelent meg Páratlan páros címmel. Ma már kész tényként kezeli mind a közönség, mind a szakmai világ,hogy ez a dal,s az ezt követő album ismét életet lehelt a már akkor a hanyatlás jeleit magán hordozó honi popzenébe. A Páratlan páros ismét valami nem szokványosat tett le az asztalra, az összes kereskedelmi rádiót meghódította,s mind a fővárosi, mind a meghatározó magyarországi rádiókban a játszási lista élére került, és hamarosan arany, majd platinalemez lett. Az album külön érdekessége, hogy a dalok nagy része élőben került fel a korongra, melynek borítóján Auguszt Bárió festménye látható és a szövegíró Goodwill gondolatai olvasható a bennünket körülvevő világról. Mai ésszel, szinte felfoghatatlan, hogyan volt bennük ismét annyi hit és türelem, hogy gyakorlatilag pénz és reklám nélkül, csak a közönség szeretetében bízva adják ki ezt a lemezt is! Így, egy újabb rekordot mondhatnak magukénak,-Magyarországon rajtuk kívül még senkinek sem sikerült tovább vinni,sőt felülmúlni az egykori sikereket!A Bárió-Goodwill szerzőpáros ismét bizonyított. És a java még hátravolt…

Aranykor: A Nap szerelmese

Az újabb szakmai- és minden előzetes várakozást felülmúló közönségsiker egy vadonatúj, minden eddiginél kiforrottabb, egységesebb album megírására ösztönözte az A.D Studiot, amely” A Nap szerelmese” címmel került a boltokba 1999 őszén! Tehát az A.D. Studio valójában ismét két lemezt adott ki egy évben. S hogy a „mennyiség”, bizonyos egyéniségeknél, nem feltétlenül megy a minőség rovására, azt az albumról kimásolt első „kislemez”, a Nyári eső c. dal mindent elsöprő sikere jól példázza! Az A.D.Studio csaknem 12 év után,nem csak a közönségnél,amely újra és újra a szívébe zárta ezt a minden sztárallűrtől mentes zenekart, de a „szakmánál is”befutott”,de ez akkor már gyaníthatóan a fiúkat érdekelte a legkevésbé! A következő, maxin kibocsátott „Megígért csók c. lassú daluk „bölcs hangütése” jelezte a változást a szerzők lelki-állapotában. A Nap szerelmese című lemez hamisítatlan A.D.Studio-felvételeket tartalmaz, kiegészítve az énekes-dalszerző, Auguszt Bárió zongorajátékával, és a szövegíró Goodwill egy-egy versével, amelyeket neves színművészek –,Jordán Tamás,Gáti Oszkár, Bács Ferenc – adtak elő megrendítő, mély, igaz emberséggel. A dalok életörömről, és mély, megélt szeretetről vallanak – titokzatos mélységet és magasságot kutatnak és tárnak fel, a popzene és a kor határain áttörő hittel.

Ismét törvényszerű lett volna a folytatás, de…

Tizenkét év közös zenélés, és szerzői munka után, több, mint 1 millió (!) eladott lemezzel a hátuk mögött 2000-ben bejelentették: Nincs tovább, jelenleg képtelenek folytatni együtt a közös munkát! Az A.D.Studio alkotóközössége „megkezdte”pályafutása során immáron harmadszor,- minden különösebb magyarázat nélküli „mélyalvását” a következő „slágerébredésig”!

2007, Bemutatják az A.D.Studio dalaiból válogatott musicalt, Kaposvárott

A negyedik fejezet: 2008 - Immigrants!

2006 őszén, Szűts László producernek volt egy elképzelése arról, hogy bírhatná rá az A.D. Studiot, s az ismert szerzőpárost Auguszt Báriót és Goodwill-t a folytatásra, egy közös, új A.D.Studio album megírására. Mivel a két szerző nem távolodott el a popzene világától, sőt más zenekarok munkáiban tevékenyen közreműködtek, mindkettőjüknek egyéni megbízást adott egy „új popzenekar” albumának elkészítésére. Az ötlet bevált,-A zeneszerző Auguszt Bárió által akkor még csak angol nyelven elkészített új dalokat a briliáns csínytevés érdekében újraénekeltette, s a szövegíró Goodwill, megírta hozzá a Magyar dalszövegeket. Az első meglepődést és a csendet rövidesen a kíváncsiság, s az új A.D.Studio szerzemények „elemzése”váltotta fel. Megtört a jég! Ezzel az A.D.Studio-Immigrants /2008/ című új albumának megjelenése elöl minden akadály elhárult! A címadó, Immigrants című dal, Csupó Gábor, Amerikai- Magyar, Emmy Díjas rajzfilmes( Simpson család, Fecsegő tipegők,) egész estés felnőtt rajzfilmjének főcímdala lett. A zenekar, az "Egyetlen perc" című dallal, ismét a játszási, eladási listák élére került.

2010: Megjelenik az A.D. Studio első Aranyalbuma, rajta 21 válogatott, minőségi újradigitalizált felvétel!
2011 tavasz. Megjelenik Auguszt Bárió szólóalbuma (digitális forgalmazásban, szerzői kiadásban).
2011 November: Megjelenik Goodwill , első szólóalbuma Freegenius nevű, új együttesének közreműködésével.

Az A.D. Studio eddig megjelent albumai:
- Álmaimban Amerika (1991)
- Revolver nélkül (1992)
- Shakespeare, vagy amit akartok (1992)
- Most szeress - Best of… (1998)
- Páratlan páros (1999)
- A Nap szerelmese (1999-2000)
- Spirit Dance /remixek/ (2001)
- No. 1 Hits (2002)
- Immigrants (2008)
- Aranyalbum (2011)

A.D. Studio dalszövegek (71 db):

119

1967

A megígért csók

A nap szerelmese

A szerelem nevében

A szerelem törvény

Adj menedéket!

Agyő, jó ördögök

Álmaimban Amerika

Árad a folyó

Avantgarde éj

Az utolsó békeév

Azt sem tudtam

Bal! Jobb!

Boleró! Boleró!

Bye-Bye

Csókkal feleselő

Dobókocka

Egy csillagnak!

Egyetlen perc

Elindultam

Engesztelő ajándék

Érezlek

Érinthetetlen Jerikó

Erotika

És csak megy a duma

Féltelek

Free!

Harmóniatörvény

Híd az égbe

Holdfényszelence

Izzik a nap

Játssz egy dalt nekem

Katedrális!

Katona

Kövek és csillagok

Las Vegas

Lelkemben dobban a vágy

Ludwig Van Beethoven

Maradj velem

Miért bolond...

Minden a földön

Mint a spagetti

Most szeress

Néha

Nyári eső

Páratlan páros

Pont ott

Senki bolondja

Soha se félts

Sohase félts

Szép ünnepet

Szomorú extázis

Szökevény szerelem

Take It Easy

Törékeny vágy

Törvénytelen

Tűz van babám

Üzenet: Az Egyetlenegy

Üzenet: Az én nyaram

Üzenet: Pentimento

Üzenet: Tûz és Suttogás

Üzenet: Tükröd lettem

Valami nagy szerelem

Virradt

Zenélsz bennem

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

edina001 Hozzászólás ideje: 2011-10-25 19:33:51

Utolsó bejelentkezés:
2012-02-27 15:52:57

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

Annyira jók ez a dalok! Nagyon hiányoznak. Jó dalokat írtak. Jó szövegekkel.

bordass13 Hozzászólás ideje: 2010-01-10 18:58:09

Utolsó bejelentkezés:
2012-01-28 20:25:41

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

helló

Deathflower Hozzászólás ideje: 2009-09-05 13:54:28

Utolsó bejelentkezés:
2013-02-21 10:52:34

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

De gondolom ő nem a szövegét keresi, okostojás xD

beatboys Hozzászólás ideje: 2009-01-31 11:57:40

Utolsó bejelentkezés:
2009-08-06 13:25:18

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

heló roland0903 páratlan páros itt van a listán a szemed előtt nem látsz p betűnél keresd

roland0903 Hozzászólás ideje: 2009-01-03 12:47:21

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-27 16:09:12

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

sziasztok!kérlek segítsetek... Az A.D. Stúdió-tól már nagyon-nagyon rég óta keresem a Páratlan Páros című számát...nagyon megköszönném és sokat segítenétek..:) köszönöm.

keszegecske Hozzászólás ideje: 2008-11-04 17:08:37

Utolsó bejelentkezés:
2013-02-19 21:25:04

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

Imádom, olyan tökéletes zene!

alexandra19 Hozzászólás ideje: 2007-10-28 15:39:10

Utolsó bejelentkezés:
2008-11-24 17:03:18

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

sziasztok! mar nagyon nagyon regota keresem az a.d studiotol a "nyari eso" cimu szamot! tudna valaki segiteni nekem? nagyon fontos lenne!az email cimem [*** moderálva ***] is koszi!

hasmacska Hozzászólás ideje: 2007-07-04 22:58:58

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

hello puliszka...a fool moon is énekelt egy ien dalt...ha ezzel segítek!

pici-kicsilány Hozzászólás ideje: 2007-06-30 14:28:23

Utolsó bejelentkezés:
2011-06-28 14:58:56

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

Sziasztok!!! Nekem meg van a AD Studio - Páratlan Páros(elméletileg),ha kell valakinek akkor vegyen fel msn-re és elküldöm, [*** moderálva ***]

Ashtray Hozzászólás ideje: 2007-06-09 12:21:15

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

Sziasztok én is nagyon régota keresem ezt a számot de nekem mindegy lenne ki énekli csak meglenne már ha valaki elküldené megkösszönném [*** moderálva ***] elöre is kösszy sziasztok

Puliszka Hozzászólás ideje: 2007-03-04 14:29:38

Utolsó bejelentkezés:
2014-08-19 21:47:53

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

Régóta keresem már ezt a dalt, csak nem az A.D. Stúdiótól! Valaki nem tudja, hogy ki énekelte még ezt a számot?

kisbögre Hozzászólás ideje: 2007-01-05 10:07:04

Utolsó bejelentkezés:
2008-03-26 19:43:09

Véleménye a(z) "A.D. Studio" előadóról:

imádom ennek a számnak a szövegét... meg szerintem az ADstúdió amúgy is korszakalkotó...

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább