Szalóki Ági

Zenei irányzat: Világzene
Albumok: 6 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 27940 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

Szalóki Ági 1978.október 17-én született Budapesten.

Biográfia:


5 évesen az István, a király című rockoperában éneklő Sebestyén Márta hatására kezdett az erdélyi magyar népzenéhez vonzódni. 16 évesen az Ando Drom együttes jubileumi koncertjén lépett először színpadra a budapesti Katona József Színházban olyan muzsikusok között, mint Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Juhász Miczura Mónika, Horváth Kornél, Kathy-Horváth Lajos.
17 éves kora óta énekel rendszeresen színpadon. Az autentikus magyar népzenét játszó Ökrös együttesben, és a magyarországi világzene egyik legnagyobb hatású zenekarában, a Besh o drom-ban énekelt évekig. Velük járta be a világot a montreáli jazz fesztiváltól a Glastonbury fesztiválon át a párizsi Théatre de la Ville-ig, New Yorktól Pekingig. Évekig dolgozott Szakcsi Lakatos Bélával és olyan kiváló zenészek hívták partnerül, mint a Liszt-díjas Oláh Kálmán, Balázs Elemér, a londoni Oi va voi vagy Presser Gábor. 2009-ig több mint 50 lemezen hallható a hangja.
1997-ben a Kelemen László - Pávai István vezette Utolsó óra elnevezésű népzenei gyűjtőprogram munkatársa lehetett, itt több erdélyi énekes adatközlő repertoárját rögzítette.

Eddig 5 önálló lemeze jelent meg.

Szalóki Ági dalszövegek (99 db):

További dalszövegek megjelenítése
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább