Üllői úti fuck

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 22458 alkalommal

Bemutatás:

Az Üllői úti Fuck a Kispál és a Borzzal egy időben és hasonló zenei világ (elsősorban a Police) bűvöletében indult, de Szántóéknak később is voltak átfedési pontjaik a pécsi haverzenekarral: a Sika, kasza, léc részben az ő dobosuknak, a Farkasembernek köszönhetően lett Kispál-lemezcím, Fekszik című anyaguk egy időben született a pécsiek Ül albumával, Esküvő című slágerüket a mai napig sokan Kispál és a Borz-dalnak hiszik (Lovasiék egyszer még fel is dolgozták poénból egy esküvői bulin), a PUF-vezér Leskovics Gábor a Fuck után Kispálékhoz ment át kisegíteni gitáros-vokalistaként... Egy ideig ugyanannál a nagykiadónál (PolyGram) és labelnél (3T) is voltak, de az Üllői Úti Fuck (vagy ahogy a nagykiadós lemezen szerepelt: Üllői úti Fá:k) nem lett kereskedelmi siker, és mind az együttes, mind a kiadó addig tökölt, míg végül nem lett folytatás sem.

Biográfia:

Időközben elhunyt a zenekar szövegeinek szerzője, Duda Attila, továbbá Farkas Zoltán is lelépett Szántó Gábor és a basszista Mezei András mellől - a helyére a Quimby és számos más együttes dobosa, Gerdesits Ferenc érkezett (aki már a Fuck legelső kazettájának anyagát is feldobolta 1993-ban), negyedik tagnak pedig Vastag Gábor gitáros-vokalista csatlakozott. 2004 elején végre elkezdték felvenni azokat a dalokat, melyek nagy része már 2001-ben megvolt demóformában (a Duda-szövegekre írt dalok mellett az egyetlen igazán új szám az Egofúga, melynek szövegét Szántó közösen jegyzi Sickratmannel akivel a Korai Öröm mellett a Sickratmen projektben is együtt játszott az utóbbi évek során), A gyengébbek kedvéért című anyag 2006 közepére készült el és került fel a dalok.hu oldalra, aztán fél évvel később már végre fizikai formában is megjelent a lemez.

Tagok:

Albumok:

Üllői úti fuck dalszövegek (39 db):

A bukás

A háborút megnyertük

Bocikám

Budapest II.

Colors of the wind

Country

Csak az, hogy felrobbantott négy hidat…

Elég

Emmi

Esküvő

Ha az agyam...

Heroin

Holland rémület

I love you

Jézus

Kedves kislány

Leszel még okos

Megtört szív

Mennyi lány

Moneytalks

Ne fogadj el idegentől édességet

Nyakig heroinban

Peep Show

Pesti lányok

Repülőtér

Sírnak a hívek

Tégla

Télapó

Terméketlen perceim

Töröld föl a macska vérét

Tűz

Úgy áll ott...

Ügynökök

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Hontalan Iván Hozzászólás ideje: 2008-11-27 22:04:29

Utolsó bejelentkezés:
2017-08-29 01:04:29

Véleménye a(z) "Üllői úti fuck" előadóról:

Nagyon jó szöveg,nagyon jó zenével. Hogy ezt eddig miért nem ismertem! Hálás kösz a Juventus Rádiónak,h leadta ma délelőtt!

Szeker Hozzászólás ideje: 2008-09-16 08:12:14

Utolsó bejelentkezés:
2010-04-29 12:54:21

Véleménye a(z) "Üllői úti fuck" előadóról:

Na az is egy méltánytalanul elhanyagolt zenekar.Van néhány nagyon jó számuk.Pl a Bocikám.És tényleg ilyen ökrök a nők...

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább