Hajós András

Zenei irányzat: Alternatív
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 25140 alkalommal

Bemutatás:

Hajós András (Budapest, 1969. május 3.) szociológus, énekes, dalszerző, humorista. 2009-ben elnyerte a Déri János-díjat.

A Madách Imre Gimnáziumban érettségizett 1987-ben, és az ELTE szociológia szakán diplomázott 1998-ban.

Nős, egy kisfia (Artúr) és egy kislánya (Alíz) van.

Biográfia:

Az 1993-ban alakult Emil.RuleZ! zenekar frontembere. Sajátos stílusa és humora népes rajongótábort szerzett a zenekarnak. Eddig három albumuk jelent meg: Zazie az ágyban, Hisztis, illetve a zanga!zanga, valamint két kislemezük a Hello, tourist! és az Ebola Cola.

Saját talkshowját 2003 tavaszától indította el Magánszám címmel, amelyet először a TV2-n sugároztak, majd kis szünet után a Viasat3-on láthatta a nézőközönség Késő este Hajós Andrással címmel. A műsor megszűnése óta Hajós az RTL Klub Heti Hetes című műsorának gárdáját erősíti. 2005-ben ő vezette a Benne leszek a tévében című műsort, amelyből kilenc adást láthattak a nézők.

A 2002-ben készült Kelj fel komám ne aludjál című filmmel indult el a filmes világban. Azóta szerepelt a Boldog születésnapot! (2003), Magyar vándor (2004), Zsiguli (2004), Szűzijáték (2006) című filmekben. 2007-ben a Megy a gőzös c. Koltai-komédiában a Hiszékeny vakot alakította.

A budapesti születésű Hajós András a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett 1987-ben, utána többször a jogi karra felvételizett, eredménytelenül. Nem akart azonban diploma nélkül maradva "szégyent hozni" agykutató édesapjára, ezért beiratkozott a szociológia szakra és ott 1998-ban szerzett diplomát. Ezután számos munkát kipróbált: volt pincér, menedzser, sajtós a városházán, 1993-ban jazz zenekart alapított és 2003 óta kereskedelmi televíziócsatornáknak dolgozik.

Saját bevallása szerint természettudományos ismeretei nem túl magas szintűek, a kémiatanítással szembeni averziójának az RTL Klub Heti Hetes című műsorának 2007. december 23-ai adásában is hangot adott, amikor a kálium-szulfátról beszélt.

Forrás: Wikipédia

Zeneszöveg.hu beszélgetések - interjú Hajós Andrással:
1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=WCG9y651bYs
2. rész: https://www.youtube.com/watch?v=0QunGHcdjSE
© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább