Kormorán Memory Band

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 8291 alkalommal

Bemutatás:

Biográfia:

Az eredet...

Híranyag az akkori zenei hírportálokon:
"...2005 meghatározó év a magyar folk-rock történetében: a KORMORÁN egykori alapító tagjai, a hegedűs Gál Péter, és a basszusgitáros-énekes Margit József  ismét együtt dolgozik a zenekar meghatározó gitárosával, Jenei Szilveszterrel.
Ők hárman annak idején több mint tizenöt esztendőn keresztül egyengették a Kárpát-medence népzene hagyományaira épülő, semmi máshoz nem hasonlítható folk-rock zenét játszó együttes pályáját. Előadóként, zeneszerzőként és szövegíróként is meghatározó szerepük volt az Európa-szerte ismert, és elismert "Kormorán-hangzás" kialakításában.
Másfél évtizedes munkásságukat közel ötven album - köztük nem egy aranylemez, több száz koncert fémjelezte Hollandiától Portugálián át a moszkvai VIT-ig. Felvételeik nem csak Magyarországon jelentek meg. Hollandiában koncertlemezt készült "Live In Holland" címmel (1985 - PAN Records), és egy angol nyelvű lemezük is piacra került 1987-ben a pozsonyi OPUS Records jóvoltából ("Cross Talks")..."

A jelen...


Ez a múlt. A jelen erre a múltra épül, és a jövőnek szól...
Ehhez kellettek olyan új zenészek, akik lelkesedésükkel és tehetségükkel kellő módon segítették a trió munkáját. Az esztergomi illetőségű MEMORY BAND két zenésze Vereckei Attila és Drexler Zoltán ebben méltó partner Kolbe Gáborral ( - 2010) és Boross Attilával ( - 2010) együtt. Innen már csak egy "ötlet" a fúzió utáni névegyesítés, 2005-ben színpadra lép a KORMORÁN MEMORY BAND, azaz a KMB. Az autentikus zenei nívót olyan zenészek szavatolják, akik korunk elismert népzenészei (Salamon Beáta/Méta/, - 2009, Csávás Attila - 2009, Barvich Iván - 2008)
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább