Inflagranti

Zenei irányzat: Pop
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 23054 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

INFLAGRANTI. Így leírva tulajdonképpen helytelen. Justinianus (527-565) bizánci császár korából származó latin eredetű jogi kifejezés az "in flagranti"- azaz tűzzel, lobogva, jelentése korántsem a szexuális tettenérés kellemetlen szituációját takarja. A kifejezés manapság bár divatos, és közismert, de a valódi üzenet korántsem így profán. Mikor az ókori, már említett birodalomban valakit egy bizonyos bűntény vagy jogellenes cselekedet elkövetése közben, a pillanat hevében rajtakaptak, akkor használták ezt a kifejezést. Egy pillanatot megfogni az időben. Mennyivel árnyaltabb és érzékenyebb kifejezés ez, mint ahogyan ma használjuk. Egy pillanatot megfogni, átélni, rögzíteni; EZ A ZENE! Erre csak a művészet képes! Megörökíteni egy életérzést, egy megfogalmazhatatlan élményt mindenki által érzékelhetővé tenni! Ez a muzsika lényege! Ez az egyetlen ok, ami miatt egy zenekar ilyen nehezen leírható és kimondható szót választ névnek; az ÜZENET! És üzenet szinte mindenben van. Egy gesztikulációban, a tavaszi föld tőzeggomba illatú izzadtságában, vagy a relativitáselméletben. A legprimitívebb barlangrajzok mélyén is ott van az érintetlen, ősi ösztönöktől táplált közlésvágy. Nos az Inflagranti zenekar zenéjét értékelheted így vagy úgy, de kétségtelen, hogy nagyon sok ember számára szép élményekhez kapcsolódó emlékeket, és üzenetet generál- egy dallam. És ez már elég!

Biográfia:

Az együttest két barát alakította. Jelesül Karlovits Zsolt és Fenyvesi Attila. 1997-ben egy nagy álmokkal és  reményekkel teli fiatalember besétált a Zeneakadémia előterébe és kihelyezett egy felhívást: "Zenei produkcióhoz kreatív zenésztársat keresek". Az abban az évben kürt szakon diplomázó Attila, olvasva a hirdetést, úgy döntött felhívja a kiírt telefonszámot. Hiszen egy amatőr, hobbyként működő rock zenekar énekeseként ő is effajta ambíciókat dédelgetett.

A megismerkedés nehézségein túlesve könnyen jöttek az első lépések, hiszem Zsolt már rendelkezett a kellő zenekar alapítási, Attila pedig a zenei tapasztalattal, amellyel elkezdődhetett a munka.

1999-ben Karlo előző zenekara a "Mondd te Carlo" még érvényben lévő előszerződése, mely a BMG kiadóhoz kötötte a vadonatúj formációt, és ez bizonyos mértékig meghatározta az előkészülendő lemez stílusát.

Bár ennél a kiadónál nem sikerült újabb kislemezt megjeleníteni, a féléves szerződés lejárta után a Bármit megtennék c. album kész anyagával házalva már könnyebb volt új partnert találni.

2000-ben az EMI-al kötött szerződés már öt évre szólt, és innentől kezdve elkezdődhetett az igazi kemény munka. Az időszak többnyire dominánsan a német piac által meghatározott ízlésvilága, és a Magyarországon tevékenykedő lemezcégek hegemón uralma populárisra sikeredett alaphangot adott az első albumhoz, amely nagyon sok lemondás, sikertelenség, és áldozat árán, de legalább saját kútfőből készült el. A hangszerelések, a zenék, a dalszövegek, a stúdiómunkálatok már a legelejétől kezdve kizárólag két ember keze munkája volt, ami így, ebben a formában ritka jelenség a magyar zenei szakmában.

Tagok:

Dandó Zoltán

zeneszerző

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Glendale Hozzászólás ideje: 2010-07-13 09:43:03

Utolsó bejelentkezés:
2014-10-19 17:32:52

Véleménye a(z) "Inflagranti" előadóról:

Szerelmes vagyok nagyon:D:D:D

diversity Hozzászólás ideje: 2007-09-06 17:20:12

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Inflagranti" előadóról:

Ha valakinek esetleg megvan ez a szám, az irhatna nekem a [*** moderálva ***] e-mail cimre. Elõre is köszi!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább