Indigó utca

Zenei irányzat: Pop
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 15470 alkalommal

Bemutatás:

A négytagú formáció már slágereket is magáénak tudhat. Zenéjük, fiatal koruk ellenére, ügyesen kidolgozott. A koronát frappáns szófordulatokkal megtűzdelt szövegeik teszik fel hip-hop elemekkel bélelt számaikra.

Biográfia:

Az Indigó utca 2007-ben, eredetileg egyszemélyes zenekarként alakult székesfehérvári formáció. Az alapító, Kovács István, gitáros-énekes, aki, az első, 2008-as fellépésektől, társak híján sokáig csak egy szál gitáros koncerteket adott. Az idei évben csatlakozott hozzá Roza Tamás gitáros, Kungl Mátyás dobos-ütőhangszeres, majd Szász Balázs kiválása után Szeifert Bálint kezébe került a basszusgitár.

Nevüket egy ugyancsak fehérvári együttes, az Eleven Hold egy dalának címétől kölcsönözték. Stílusuk akusztikus jellegű, szövegcentrikus gitárzene, néhol hip-hop elemekkel. Legfontosabb előképüknek a Hiperkarmát és a brit gitárpopot tartják. Első publikus szerzeményük a 2007-ben online közzétett Varázsló című dal volt, első nagylemezük – a zenekar tervei szerint – 2011 első felére várható. Az MR2-Petőfi rádióban hallható Pont, pont, pont című daluk társelőadója az ugyancsak székesfehérvári rapper, Fluor, aki a zenekaralapító középiskolai osztálytársa volt, s akivel már korábban is készítettek közös felvételt.

Tagok:

Kovács Pista

ének, gitár

Roza Tamás

ének, gitár

Kungl

dob, cajon

Szeifert Bálint Artúr

basszus gitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

picc Hozzászólás ideje: 2009-10-01 12:46:28

Utolsó bejelentkezés:
2009-10-01 14:44:02

Véleménye a(z) "Indigó utca" előadóról:

A kedvencem olyan szép :) szeressük nagyon :D

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább