Éliás Jr.

Zenei irányzat: Pop
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 37419 alkalommal

Bemutatás:

Sikeres és méltán népszerű énekes.

Biográfia:

Éliás Jr. a 90’-es évek elején tűnt fel a magyar popvilágban. Kezdetben (1990-1996) klubzenekarokban játszott: Horizont, Let’s go, Éliás project, Staff (Non Stop albumról a Kacsamadár vált híressé), majd tehetségét külföldön is kamatoztatta. 1997-től többek között Rómában, Barcelonában, Liverpoolban és Németországban a Zappanale13 - Frank Zappa Emlékfesztiválon, Stuttgart-Radio7 Roadshow-on is hallhatta a közönség.

A hazatérést tanulással folytatta, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz - ének szakán diplomázott 2003-ban Berki Tamás, Holczer Irma növendékeként. Tanulmányai ideje alatt nagy sikerű koncerteket adott a Francia Intézetben, a Magyar Rádió Márványtermében és a Millenáris Teátrumban. 2001-ben tehetségének elismeréseként felkérést kapott az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola jazz-ének szakának vezetésére főiskolai tanárok közreműködésével. 2002-ben George Michael először adta meg a jogot kelet- európai előadónak a Last Christmas című dalának magyar nyelvű átdolgozásához.

2006-ban Gerdesits Ferenc operaénekes közbenjárásával Gundel Művészeti díjat kapott.

Vendégművészként énekelt különböző zenekarokban és előadókkal: Stúdió 11, Budapest Jazz Orchestra, Jazzpression, Földvári Gergő, Gáspár Laci, Váci Eszter, Frank Zappa emlékzenekar, Takács Tamás, Fekete Jenő, Jackie Orszánszky, Somló Tamás, Charlie, Rúzsa Magdi, Tóth Vera, Varga Viktor, McDc. Ezen kívül egy műsorban szerepelt Frank Sinatra jr.-ral és Nancy Sinatraval.

Színházi vendégszereplései (Fiatalok Színháza, Vörösmarty Színház - Székesfehérvár) mellett még zeneszerzéssel, hangszereléssel, zenei producerkedéssel, dalszövegírással is foglalkozik.

2005 és 2006-ban a Megasztár 2.-3. tehetségkutató verseny énekeseinek felkészítő énektanára. Tanítványai sorát gazdagítja Harcsa Veronika és Péterfy Bori is. 2008-ban a Szombat Esti Láz című műsorban duettet énekelt Gallusz Nikivel. 2009-ben a Jazzy Rádió Dalversenyén elnyerte a legjobb férfi énekes díjat és a Csillag Születik 2, valamint 2010-ben az RTL Klub X-Factor felkészítő tanára Geszti Péter csapatában.

Jelenlegi saját zenekarai:

    Éliás Jr. és zenekara – saját dalok és soul-funky slágerek
    Jazzmoments – gitár-ének duó: poppos számok jazz-esen, jazz-es számok popposan

Dalok

Koncertjein az olyan hatalmas világslágerek mellett

    "Can't Take My Eyes Off You"
    "You're the First, the Last..."
    "Just the Way You Are"

Éliás Jr. saját dalai is felcsendülnek:

    Jól vagyok
    Táncoljunk a jégen
    Kacsamadár
    Úgy lennék
    Ágyra járok
    Boldog vagyok
    Funky Groove
    Nem enged a blues

A Barry White-éhoz megtévesztésig hasonlító baritonja pedig igazi felejthetetlen perceket szerez közönségének, bármerre is jár az országban.


Forrás: saját honlapja
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

SzíjaTímeja Hozzászólás ideje: 2008-12-23 11:00:12

Utolsó bejelentkezés:
2008-12-23 15:51:08

Véleménye a(z) "Éliás Jr." előadóról:

sziasztok!légyszike akinek megvan küldje át nekem..fontos [*** moderálva ***]

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább