Sense Of Silence

Zenei irányzat: Gótikus
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 10044 alkalommal

Bemutatás:

A Sense Of Silence a magyar goth-rock stílus egyik meghatározó alakja. Az együttes 2003-ban alakult, első lemezüket, az Ígéret földjét 2009-ben adták ki, azt megelőzően pedig számos dal fűződik a nevükhöz.

Biográfia:

A Sense Of Silence csapata ma már az altero-goth zene egyik meghatározó formációja Magyarországon. Azok, akik már megismerkedtek a zenekar dalaival igazán megkedvelték különleges és egyedi zenei világát. Aki először találkozik a csapat zenéjével, egy kicsit mindig furcsán hallgatja a Sense Of Silence dalait, de valami mégis megfogja, majd a második, harmadik alkalommal már azon veszi észre magát, hogy énekli a különös, néha darkos, borongós, néha rockos, pergős, néha egészen lágy és humoros, helyenként ironikus sorokat, vagy pörög az egészen mély, már-már goth – hardcore világát idéző zenére.
A legtöbben azonnal leszűrik azt, hogy ez más, mint a többi, egy kicsit hiánypótló zenei gondolat, olyan, ami még alig van jelen a legtöbbször külföldi trendeket másoló zenekarok között.
A Sense Of Silence zenekart 2003. tavaszán alapította KOCSIS ISTVÁN, billentyűs és SOLYMOSI LÁSZLÓ ének, gitár (Bocs Hogy Élünk, Apokrif). Ezt követően 2003. nyarán csatlakozott a zenekarhoz KISS ZOLTÁN, gitáros (Manufucktura, Krízis) és JANTIK ZSOLT, basszusgitáros (Free Spoken). Utolsóként BOZSIK TIBOR, dobos lépett be a formációba (Manufucktura, Jones, Blues Transit), 2004 februárjában. Az így kialakult Sense Of Silence, népszerűbb nevén az S.O.S., 2004 májusában adta első koncertjét.
Az alternatív zenét a modern rock elemeivel ötvöző csapat dalai hamar népszerűvé váltak a közönség körében, ott is elsősorban a dark-gothic-wave műfaját kedvelők között. 2006-ban már a műfaj kép ismertebb csapatával, a De Factoval és a Garden Of Edennel is több közös turnén bizonyíthatott a formáció, játszott együtt a Nulladik Változattal, Mátyás Attilával, az FO System legendás frontemberével stb.
2007 végén újabb fontos változás történt a formációban, Kiss Zoltánt a gitárnál KŐSZEGI ZOLTÁN váltotta, vele egy kicsit karakteresebb, keményebb hangzása lett a zenekarnak. Ezt jelzik az újabb dalok is: MEGVÁLTÓ KÖNNYE; FÉLELEM TEMPLOMA; FÉNYHOZÓ.
A koncertjeiket egyre többen látogatják, így, mivel szerencsére egyre nagyobb az igény rá, 2008. végére már rögzítésre is kerültek a Sense Of Silence első –angol és magyar nyelvű albumának 4 dala, majd A Methal Hammer zenei mellékleteként 2009. áprilisában meg is jelent 11 magyar dalból és 4 angol bonusz trackból álló első lemezük ÍGÉRET FÖLDJE címmel. A jelenleg hozzávetőlegesen 2 órás programjukból már több szám a közönség kedvencévé vált: az ENGEDD, HOGY ÉREZZELEK, MEGHASADT VILÁG, TALÁN, VALAHOL stb. már igazi sláger a Sense Of Silence rajongók körében. 2004-től a program sajnálatos megszűntéig folyamatosan részt vett a csapat a NIGHT BREED Fesztiválon, emellett 2006 óta a GOTHICA FESZTIVÁL fellépői között is számon tartják a formációt, 2007-től már az EFOTT-ra is meghívták a zenekart. Rengeteg klubban játszottak már az országban, Mosonmagyaróvártól, Debrecenig. Budapesten a Marco Polo klubban (most: After Music Club) szinte kéthavi rendszerességgel játszott az együttes.
Így a Sense Of Silence zenekar koncertjeit egyre többen látogatják, és egyre inkább sikerül egy-egy hangulatos bulin megmozdítani azt a bizonyos belső Csendet a jelenlévők mindegyikében.

Tagok:

Jantik Zsolt

basszus gitár

Albumok:

Sense Of Silence dalszövegek (28 db):

A Félelem Templomában

A jel

A Megváltó Könnye

A túlélés ára

Árnyék

Átok És Gyász

Betépett Lélek

Bolyongás

Engedd, hogy érezzelek

Érezz ma még

Fényhozó

Gótika

Hétköznapi megváltás

Ígéret földje

Ilyen a kor

Lélegezz bennem!

Lelketlen angyal

Még egy dal

Meghasadt világ

Ne félj!

Negatív klón

Nevermore

Shattered World

Talán

Twilight Dreams

Valahol

Változz át!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Kleinlandia Hozzászólás ideje: 2011-05-22 17:59:20

Utolsó bejelentkezés:
2015-01-04 14:54:44

Véleménye a(z) "Sense Of Silence" előadóról:

Jó kis banda ;)

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább