Hangmás

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 17920 alkalommal

Bemutatás:

Funeral partyk - végtelen éjszakák: szuggesztív színpadi megjelenés, zaj és káosz, amit kimért és merev dallamok váltanak. Szokatlan effektek, sodró dob/basszus ütemek, karcos gitárok és szőnyegszintetizátor. Mindezek tetejében pedig ott vannak az énekes/frontember szlogenszerű szövegei.

A Hangmást nehéz elhelyezni bármilyen zenei kategóriába. Zenéjükben felfedezhető a disco-electro-punk hármas, a korai new wave és a garázs-rock is. Első koncertjeiktől kezdve jellemző rájuk, hogy frenetikus zenéjük könnyedén magával ragadja a közönséget.

Biográfia:

A zenekar 2007 októberében adta ki bemutatkozó albumát Funeral Party Budapest címmel, amit a kritika és az egyre növekvő közönségük is nagy lelkesedéssel fogadott. Első videoklipjük, mely a We Are Modern című dalhoz készült, hamar fölkapaszkodott a Magyar MTV Top50 Selection ötödik helyére és a csatorna Swung című műsorában is bemutatkozhattak. A We Are Modernt a francia Transmusicales Festival is fölfedezte magának, és meghívták a zenekart 2008 decemberében játszani. A szám a rendezvény egyik hivatalos slágerévé vált, ami több helyi TV- és rádió megjelenést is eredményezett. A zenekar a francia fellépések mellett több külföldi fesztiválon is szerepelt, Bécsben és a környező országokban rendszeresen megfordultak.

Időközben befejezték második videoklipjüket is a Copy-Paste-hez, amit Prágában, mindössze egy éjszaka alatt forgattak Simon Safranek, cseh rendező és videó művész irányítása alatt, aki első klipjük alkotója is egyben.

2008 októberében kezdték el második lemezük, a Valaki ma este megsérülhet felvételeit, melynek lemezbemutató koncertje 2009. október 8-án volt az A38 hajón, Péterfy Bori vendégszereplésével. Ezt beharangozva jelent meg a 4 számos Plastic Tracks EP, amire Karányi Dani, a Headshotboyz és Kőváry Péter (Neo) készítettek remixeket. A második lemez tekinthető az első folytatásának is, de élesebb, hidegebb hangulatú, a számok pedig nyersebbek és durvábbak. A Valaki ma este megsérülhet a hajnali órákban játszódik, amikor mindenki az utolsókat rúgja. A szövegek az elmúlt év személyes élményeit dolgozzák fel: központi téma itt is a második, a rejtett, a titkos éjszakai élet, a szélsőséges érzelmek illetve az azok hiánya felett érzett tanácstalanság, zavar.

„A Valaki Ma Este Megsérülhet egy permanens erekció, a party egy percre sem ül le. A dobok végig diszkóra pattognak, a gitárok végig lefelé pengetődnek, a szintiszőnyeg az új hullám sötét oldala felé húz, a basszus pumpál, Endre pedig Ian Curtist testesíti meg.” (est.hu)

„Jól hallható, hogy (valószínűleg a koncertrutin hatására) a Hangmás a maximális hatást tartja szem előtt, az énekdallamoktól és refrénektől kezdve egészen az intrókig és kiállásokig. És tudja is, hogyan kell hatást elérni...” (quart.hu)

Így jellemezték a kritikák a második lemezt, amit rengeteg vidéki és fővárosi fellépés követett, a Katonák voltunk pedig a RadioCafé top 10-es listáján a 8. helyezést érte el. Május elején forgattak egy videót ehhez a dalhoz, Merényi Dávid rendezésében. Ősszel megmutatták magukat Belgiumban, az ország egyik legnépszerűbb fesztiválján és Magyarország legnagyobb városaiba is eljutottak. 2011-ben tovább folytatják az elkezdett turnét, sorban készítik az új számokat az őszre várható harmadik nagylemezre, aminek Darabokban című beharangozó dalához már el is készült a Corvintetőn, Veszéjes Áron irányításával forgatott koncertvideó is.

Forrás: Hivatalos oldal

Tagok:

Endre

vokál

Kata

szintetizátor

Lala

gitár

Gergő

basszusgitár

Hangmás dalszövegek (21 db):

Alone in the office

Copy-Paste

Ctrl+Alt+Del

Darabokban

Egy
Dalok.hu - Hangmás - Egy mp3 letöltése

Exercise One
Dalok.hu - Hangmás - Exercise One mp3 letöltése

Fehér zaj

Funeral Party Budapest

Haiku

Horror Deluxe

Houston

Juhú!

Katonák voltunk

Lick my Pain

Luna

Luna

Out of Order

Ragadozó

Újratervezés

Veronika meg akar halni

We are modern

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább