Kipu

Zenei irányzat: Alternatív
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 33823 alkalommal

Bemutatás:

A Kipu zenekart 3 fiatal srác alapította Velencén, 2006 nyarán /Fekete Gyula – ének, gitár, Katona Attila – basszusgitár, Riethmüller Róbert – dob/, és ez a felállás azóta is változatlan. A kezdeti „alternatív” szárnypróbálgatások után a zenekar a hangos és lendületes rockzene felé vette az irányt.

Biográfia:

A 2007-es és 2008-as év alatt két demó-felvétel is született. A folyamatos koncertezés mellett azonban az első kézzel fogható eredményt a 2008-ban megrendezett Fishing On Orfű fesztivál tehetségkutatóján elért első helyezés jelentette. Ennek eredményeképpen a zenekar 2009 elején egy három számos maxit készíthetett el Lovasi András stúdiójában, Tövisházi Ambrus produceri segítségével.

Az ezt követő időszak klubkoncertezéssel telt, önállóan és több nagyzenekar /Kiscsillag, Supernem, Erik Sumo Band/ elő zenekaraként is. 2010 tavaszától a Kipu a 30y és a Vad Fruttik állandó vendégeként járta az országot, többek között a két zenekar lemezbemutató koncertjén is bemutatkozhatott /A38, Gödör/. A 2010-es év emellett újabb első helyezést hozott, ezúttal a Zöld Pardon Magyar Dal Napján megrendezett, Zöld Fül tehetségkutatóján.

2011-ben a velencei trió már helyet kapott több nagyobb nyári fesztiválon /PAFE, FEZEN, FOO, Gyár fesztivál – nagyszínpad, Zentai Ifjúsági Napok, stb./.

A Kipu jelenleg frissen elkészült lemezének keres kiadót, mely Dióssy Ákos /Kispál és a Borz/ és Nagy-Miklós Péter /Wackor/ segítségével jött létre.

Tagok:

Fekete Gyula

ének, gitár

Katona Attila

basszusgitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább