Anselmanók

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 59715 alkalommal

Bemutatás:

Talán legjellemzőbb rájuk, az első megközelítésre néha össze nem illőnek tűnő zenei alkotóelemek meghökkentő, mégis természetes, erőltetés nélküli összekovácsolása. Ennek köszönhetően alkotásaik izgalmasak, változatosak és attól függően, hogy a helyzet mit kíván, hangulatukban lágyak, dallamosak, vagy akár egészen brutálisak.
Az Anselmanók zenéje worldmusicból táplálkozik, modern hangszerelés, az afrohousetól a balkáni népzenéig. Vidám dalszövegek, sajátos történet, kedves dalok jellemzik a zenekart. Mindezek az Anselmanók saját szerzeményei.

A zenekar tagjai magánéletükben is elkötelezettek a környezetvédelem, és az esélyegyenlőség, a sokszínűség elfogadtatása iránt. Emiatt fontos célkitűzésük, hogy zenéjükben életre kelő történeteken keresztül, játékos formában neveljék a gyerekeket környezettudatos életmódra, valamint fejlesszék a gyerekek zenei tájékozottságát (hangszerek népszerűsítése, képzés játékos formában, stílusbeli sokszínűség és stílusok ötvözésének népszerűsítése).
Vallják, hogy a stílusok önmagukban nem minőséget jelentenek, hanem a műfajon belül kell az értéket megtalálni és bármilyen stílusban lehet a színvonalat képviselni. Ennek bemutatásra törekednek, szem előtt tartva, hogy a legkisebbek számára is érthető és könnyen befogadható formában tegyék. Minden zeneszámot más-más hangszeren, stílusban játszanak, ezáltal a gyerekek megismerkedhetnek a különböző zenei műfajokkal.
Koncertjeiken a gyerekek és szüleik együtt tornázhatnak az Anselmanókkal a "Manófalvi fittnessfunky"-ra, táncolhatnak a “Makilimbó"-ra, vagy salsázhatnak az MR2-ből már jól ismert “Latin katicabogár”-zenéjére.

Biográfia:

A zenekar alapító tagjai (Árkosi Szabolcs, Katona Gergely Tamás, Kerényi Ákos) az Anselmo Crew együttesben játszottak együtt, itt formálódott meg bennük az az igény, hogy a világzenei hangulatokat különböző könnyűzenei stílusokkal ötvözve, igényes hangzásvilágú alkotásokat készítsenek a gyermekzene műfajában.
2008-ban megalapították az Ansemanók zeneműhelyt, ami szövegeivel már kifejezetten a gyermekeket célozta meg. 2009-ben megjelentették lemezüket Világ manói egyesüljetek címen. Ezt követően az album dalait élő koncertek keretében mutatták be országszerte. Felléptek már többek között a Millenárison, a Vasúttörténeti Parkban a Minimax születésnapján, Plaza-Ökoturné keretében 12 magyarországi nagyvárosban, a Napkoron megrendezett X. Sunshine Böllérversenyen, valamint több céges- és magánrendezvényen szórakoztattak kicsiket és nagyokat.
2011-ben Árkosi Szabolcs helyét Fulidis Georgios vette át. Az "Anselmanók" nem csak egy zenekar, hanem egy alkotói csoport is, erre utal a Zeneműhely" elnevezés. A csoport tagjainak eddig szerzett tapasztalatai összeadódnak és megsokszorozzák, az amúgy már külön-külön is meglévő sokoldalúságukat! Több tánc show, kortárs balett, és egyéb színpadi produkció zenéjén dolgoztak és dolgoznak. Két évadon át a MüPa-ban, együtt léptek színpadra a Budapest Táncszínházzal a Mátyás Király meséiben (Egyszer volt Budán kutyavásár), valamint a Hófehérkében, amelyeknek zeneszerzői is ők.
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

prüntyibogi Hozzászólás ideje: 2010-02-12 09:49:37

Utolsó bejelentkezés:
2011-10-27 19:38:49

Véleménye a(z) "Anselmanók" előadóról:

Ez nagyon jó!Szerintem máskor is meghallgatom.

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább