Hangár együttes

Hangár együttes
Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 22557 alkalommal

Bemutatás:

A Tamási Saturnus 7090-együttesből alakúlt 1978-ban. Új tagokkal bővült az együttes. Alap felállásban 7 tagú volt. Ebből 2 fúvós hangeszeren játszó személy. Az együttes a Funky stílúst részesítette előnyben.De játszott nagyon sok feldolgozást is. 1979-végétől saját számokkal kezdett előrukkolni. Kovács Béla (dobos) szövegeire kezdett a zenekar 3 tagja : Lukács Tibor (billentyű) Lajkó Zoltán (basszus gitár) Légrádi Antal (szológitár) zenét szerezni. Amatőr popfesztiválokon (Győri popfesztivál pl.) több dfíjat is elhoztak, mint hangeszerlés,mint előadási stílus kategóriában. A zeneker zenéjét föleg a könnyedség és a humor jellemezte. Az Egymillió fontos hangjegy,Poptarisznya, stb. műsorok játszották számaikat.Hajnal Gábor volt a zenekar producere sokáig. Ebből a "Haverom a kalauz" szerezemény maradt fent az "örökkévalóságnak"! Kovács Béla szöveg és a 3 zenész szerzeménye.

Biográfia:

A zenészek az énekest kivéve mind zeneiskolát végzett és vizsgázott profik voltak Az ORI "A" katergóriás előadói vizsgáját is letették. Külföldre (Főleg az akkori NDK,Bulgária,Csehszlovákia) volt az uticél. Késöbb nagy sikereket értek el az Ausztriai Burgeland tartományban is ahol lemez is készült velük. A tagok késöbb (1985 után) szétszéledtek. Mindeki más zenekarokban próbálkozott. Kovács Béla 1986-ban diszidált. Európa ,késöbb USA (Seattle) voltak az állomások.1996-ban végleg haza jött. Azóta nem zenél.Verseket ír és dolgozik. Légrádi Antal agyvérzésben meghalt. Lukács Tibor rákban meghalt. Bujtás Tibor hajléktalan lett. Lajkó Zoltán a mai napig zenél és hangszer boltja van Siófokon.

Tagok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább