Brains

Zenei irányzat: Elektronikus
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 75249 alkalommal

Bemutatás:

A Brains története egyáltalán nem szokványos: a zenekar 1994-es szentendrei megalakulása óta újra és újra megalakul, gyakorlatilag 2010-re nyerte el véglegesnek tekinthető formáját, zeneileg pedig egészen mást képvisel, mint a kezdetekben.

Weboldal:

Biográfia:

Az első években még hardcore-ban utaztak, aztán áteveztek a funk rockra, és egy ponton még fúvósok is voltak a csapatban. A hőskorszak lenyomatát három lemez, a ’97-es Színek, a ’98-as Semmi komoly és a 2001-es Dunakanyar rasztabanditái őrzi. A 2006-os Humanual lemez már az „újkori” Brainst idézi, ekkor csatlakozott ugyanis a zenekarhoz MC Columbo, és vele készült el a következő, Top Shotta című 2008-as album is, amely egy olyan stíluskavalkádot hozott – drum and bass, hip-hop, rock, ragga –, amely élőben rendkívül hatásosan szólal meg, és aminek köszönhetően a Brains az ország egyik legizgalmasabb koncertzenekarává nőtte ki magát. 2010-ben egy újabb tagcsere után a zenekarba bekerült a Másfélből ismert Ujj Zoli dobos és Lukács Levi billentyűs, és ez az ötös készítette el végül a Brains eddigi legjobb, legfrissebb, legdirektebb, legpartiképesebb hangzású nagylemezét, a 2011 elején megjelent Refresh The Style-t. Az album és az azt követő kétéves intenzív turnézás meghozta az eredményét: a korongról négy dalt játszottak kiemelt rotációban a hazai rádiók, a Brains pedig megkerülhetetlen tényező lett a hazai koncertpiacon. 
2012 tavaszán a szakma Fonogram-díjra jelölte a Refresh the style-t "a legjobb hazai elektronikuszenei album" kategóriájában. 

A csapat legfrissebb korongjával, a 2013 áprilisában megjelent "Full range" albummal nemzetközi vizek fele kacsintgat: az album sztárvendége Sian Evans, a hazánkban kultikusnak számító brit elektro zenekar, a Kosheen énekesnője, akit DJ Fresh-sel a közelmúltban készített felvétele nemzetközi szinten is ismét a középpontba állított. Sian mellett - a korábbi hagyományokhoz hasonlóan - több vendég is szerepel: régi "harcostársak", mint Zeek és KRSA (PASO), valamint a tavaly év végi nagykoncert társfellépője a Punnany Massif. A tizenegy dalt tartalmazó új album egyenes folytatása a csapat két legutóbbi - és legsikeresebb - albumának: a lemez gerincét továbbra is drumandbass alapú dalok teszik ki, de szinte valamennyi jelenlegi stílust szintetizálja a dubsteptől a drumstepen át az elektroig és a breakig. A Brains tagjai külön-külön is sok különböző zenéből táplálkoznak és ezt ezen a lemezen megpróbálták még jobban kihasználni. 

Forrás: Hivatalos oldal, 
           facebook.com/BRAINSBAND

Tagok:

Varga Norbert "Jimbo"

akusztikus gitár

Lukács Levi

szintetizátor

Endrei David

basszus gitár

Kéri András

ének, rap

Albumok:

Brains dalszövegek (77 db):

További dalszövegek megjelenítése
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább