Standby Gravity

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 10849 alkalommal

Bemutatás:

A Standby Gravity egy pörgős dallamos punk-rock zenekar Miskolc környékéről (Emőd/Mályi).

Biográfia:

2009. - A kezdetek.

A csapatot 2008 októberében az akkor már feloszlott Noisefactor99 zenekar alapító tagjai Csege Gábor, Roskó Dávid és Sebő Ádám hozta össze.

Később, 2009 márciusában csatlakozott Oláh Dávid, hogy színesebb zenét játszhassanak és, hogy Gábor jobban tudjon koncentrálni az éneklésre.

Novemberben a zenekar második helyezést ért el a megyei tehetségkutatón mindenki legnagyobb meglepetésére mivel az egyetlen punk zenekar volt az indulók közt és senki sem számított ilyen jó eredményre.

2010.


A zenekar egy éves fennállását és 20. koncertét ünnepelte meg februárban egy igazán emlékeztess koncerttel a Factory Arénában.

Nem sokkal később elkezdődtek az első nagylemez elkészítésének munkálatai.
Áprilisra kész is lett az "Amit kérsz" címet viselő debütáló lemez, amelyet ingyen letölthető formában kiadtak.

Megtalálható rajta az eddig készült 9 Standby Gravity szám és egy bónusz track. De nincs megállás: a zenekar folyamatosan dolgozik a következő dalokon, és tervbe vették a videoklip forgatását is.

2011. első fele


A tervezett videoklip munkálatai februárban elkezdődtek, majd el is készült májusra. A klipet a frissen alakult Mihaszna Film készítette a zenekarnak. Viszont nem csak a videoklip, hanem az új kislemez felvételei is megindultak márciusban, amit Botlik Mátyás a The Grenma zenekar dobosa kevert és vett fel a saját stúdiójukban. A lemez megjelent május 12-én ingyen letölthető formátumban, amelyen Szalay Csongor is vendégszerepel.

A videó szerepelt a magyarországi MTV Hedbanger's Ball című műsorában és a magyar RockTV-n is többször látható volt. Decemberben a videoklip első helyezést ért el az X-Faktor keretein belül megrendezett klipversenyen.

Tagok:

Oláh Dávid

szóló gitár

Roskó Dávid

basszus gitár

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább