Sybill (operett)

Zenei irányzat: Operett
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 12679 alkalommal

Bemutatás:

A Sybill Jacobi Viktor nagyoperettje.
Az operett valahol a cári Oroszország egyik vidéki városában játszódik. A történet elején, egy szállódában járunk ahol a nagyhercegipár érkezését várják. Ebben a szállódában találkozunk szereplőinkel is. Sybill a híres énekesnő, Poir az impresszáriója és Charlotte a felesége. A társaság éppen Párizsba készül és Sybill búcsú levelét írja Petrovnak a Moszkvai testór tisztnek.
Petrov a hírre azonnal Sybill után megy megszökve szolgálatából. A szökésre hamar fényderül s az események és bonyodalmak sora megindul, mikor is a kormányzó megérkezik a letartóztatási paranccsal. Sybill, hogy helyzetüket mentse kiadja magát a nagyhercegnőnek,
szökés közben azonban Poir tudtán kívül megadja a jelt s a társaság így kénytelen a bálba menni. A bonyodalmak csak fokozódnak, mikor megérkezik a nagyherceg aki felesége után a bálba indul. Megérkezvén azonban nem buktatja le a szerelmeseket, hanem velük játszva tovább, udvarolni kezd Sybillnek. A féltékeny és tehetetlen Petrov kétségbe esik de ekkor megérkezik az igazi nagyhercegnő is. Petrov könyörögve kéri a nagyhercegnőt aki válallja Sybill szerepét. Az bálon fokozódik a féltékenység a szerelmesek és házastársak közt, de mint minden operett végén itt is a helyére kerülnek a dolgok s mindenki a maga párjával távozik.
A nagy operett ősbemutatóját 1914-ben tartották Fedák Sárival a címszerepben.
A számos színpadi bemutatót, és feldolgozásokat követően készült el 1981-ben a mű tévés változata, olyan opera és operett csillagok közreműködésével mint:
Pitti Katalin - Sybill, Leblanc Győző - Petrov, Maros Gábor - Poir, Kovács Zsuzsa - Charlotte,
Bende Zsolt - Nagyherceg, Zsadon Andrea - Nagyhercegnő és Haumann Péter - Kormányzó.
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább