Hollywood Rose

Zenei irányzat: Hard rock/Heavy metal
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 20247 alkalommal

Bemutatás:

A Hollywood Rose egy eredetileg Guns N' Roses tribute-zenekarként, 2003 nyarán alakult együttes.

Weboldal:

Biográfia:

Már az első koncertek után hatalmas érdeklődés mutatkozott, így már egy év után a csapat ott lehetettünk nevesebb fesztiválokon (EFOTT, VOLT, Sziget, FeZen, Rockmaraton, Vekeri-tó Fesztivál, Azfeszt, Hegyalja, SZIN, Pannónia), nagyobb rockklubokban, illetve rendszeresen szerepelhettünk a médiában is. 2005-től rendszeresen játszunk külföldön. Zenekarunk az elmúlt tíz évben 14 európai ország színpadán bizonyította, hogy hazánk határain kívül is van igény a munkásságára. Több alkalommal játszhattunk világszerte ismert előadók előzenekaraként is, mind itthon, mind külföldön (Twisted Sister, Billy Idol stb.) A mai napig évi 50-70 fellépésünk van (összesen nagyjából 700 alkalommal koncerteztünk), és ahogy eddig tettük, igyekszünk a jövőben is a lehető legnagyobb pontossággal és elánnal előadni a Guns N’ Roses halhatatlanná vált dalait. 

2004 és 2009 között nyaranta kétheti rendszerességgel Hollywood Rose klubot tartottunk az Orczy kertben, ahol minden alkalommal lehetőséget adtunk a zenészrajongóinknak, hogy velünk játszhassák el az általuk kiválasztott Guns N’ Roses dalokat.

2010 első felében Szántai Zsolt egy főleg interjúkkal teletűzdelt könyvben emlékezett meg a zenekar 6. évfordulójáról. A kötet „A hatodik percben...” címen látott napvilágot.

2010-ben megjelent egy road movie a zenekarról „Addig jó” címmel, amit egy közeli ismerősünk és barátunk, Fürge Anett, az RTL Klub riportere készített rólunk. Ezzel a kiadvánnyal az volt a célunk, hogy a rajongóink minél jobban átélhessék a mindennapjainkat, hiszen Anett kilenc hónapon keresztül szinte minden lépésünket rögzítette. A film tagonként mutatja be a zenekart, illetve minden cenzúrától mentesen viszi be a nézőt a kulisszák mögé. 

2012-ben és 2013-ban Zalaegerszegen önálló Hollywood Rose tábort szerveztünk, ahol három napig nevesebb magyar bandák és lelkes helyi együttesek részvételével és kiváló programokkal kedveskedtünk a helyszínre látogatóknak. Szeretnénk hagyományt teremteni belőle, hiszen a közönség és a zenekar közötti interakció elmélyülését szolgáló rendezvények rendkívül fontosak számunkra.

2013 októberében a Petőfi Csarnokban ünnepeltük meg a 10 éves jubileumunkat, amiről DVD felvétel is készült. A „Live from Budapest” DVD 2014 áprilisában jelent meg. Ugyanerre az alkalomra készült a zenekar szólógitárosának, Takács Vilmosnak a Guns N’ Roses történetét és a Hollywood Rose életét bemutató könyve, ami „Pisztolytáska és Rózsapatron – A Guns N’ Roses és én” címmel került boltokba.

2008-ban egy hirtelen ötlettől vezérelve kezdtünk el foglalkozni a jól ismert Guns N’ Roses szerzemények akusztikus formába való átírásával, amely eredményeképpen jó hangulatú unplugged koncerteket is tartunk fúvósokkal, kongással kiegészülve. 2013-ban a Petőfi Rádió „MR2 Akusztik” műsorában is szerepeltünk, ahol egy másfélórás élő fellépést rögzítettünk. Tervezzük ezen átiratok stúdiófelvételét is, hogy a zenekart minél szélesebb körben megismertethessük a zenerajongókkal, és hogy olyan rendezvényeken is részt vehessünk, ahol elsősorban az akusztikus jellegű formációkat részesítik előnyben.

A Guns N’ Roses dalok mellett 2007-től kezdtünk el komolyabban foglalkozni zeneírással, hiszen minden tag a korábbi zenekaraiban szerzőként is szerepelt. Első komolyabb felvételünket 2008-ban adtuk ki egy négyszámos kislemez formájában. Saját magunk legnagyobb meglepetésére mind a közönség, mind a szakma támogatását elnyertük, és a négy dal rengetegszer megfordult az akkor nagyon népszerű, rockzenére specializálódott Pont FM rádió wurlitzerében is. Ezen sikeren felbuzdulva álltunk neki az első saját nagylemezünk készítésének, ami 2009. április 6-án jelent meg „Minimal Design” név alatt. A Guns dalos koncertek mellett igyekeztünk minél többször a saját dalokra is koncentrálni, illetve egy-két saját szerzeményt a mai napig becsempészünk a GN’R kocncertes repertoárba is. Második nagylemezünk 2011 júniusában jelent meg „Piknik a Holdon” címmel, amely a Hammerworld magazin mellékleteként majdnem 10 ezer példányban kelt el. Saját dalainkhoz több videóklipet is készítettünk (Addig jó, Szedjetek szét, Így volna jó). 

forrás: a zenekar hivatalos oldala

Tagok:

Jesse

ének

Vilkó

szólógitár

Zaba

dob

Luki

basszusgitár

Viktor

ritmusgitár

Coco

billentyűs hangszerek, szájharmónika

Erik

szólógitár

Hollywood Rose dalszövegek (20 db):

21:11

Addig jó

Adrenalin
Dalok.hu - Hollywood Rose - Adrenalin mp3 letöltése

Alapból karambol

Árnyjáték
Dalok.hu - Hollywood Rose - Árnyjáték mp3 letöltése

Bécs vajon Wien?
Dalok.hu - Hollywood Rose - Bécs vajon Wien? mp3 letöltése

Csak ennyi...
Dalok.hu - Hollywood Rose - Csak ennyi... mp3 letöltése

Én
Dalok.hu - Hollywood Rose - Én mp3 letöltése

Így volna jó

Jég

Két fejed van
Dalok.hu - Hollywood Rose - Két fejed van mp3 letöltése

Körülöttem mindenki
Dalok.hu - Hollywood Rose - Körülöttem mindenki mp3 letöltése

Menedék
Dalok.hu - Hollywood Rose - Menedék mp3 letöltése

Nekem mindegy
Dalok.hu - Hollywood Rose - Nekem mindegy mp3 letöltése

Piknik a Holdon
Dalok.hu - Hollywood Rose - Piknik a Holdon mp3 letöltése

Playboy a Balkánról
Dalok.hu - Hollywood Rose - Playboy a Balkánról mp3 letöltése

Sör a földön
Dalok.hu - Hollywood Rose - Sör a földön mp3 letöltése

Szedjetek szét

Tükörkép

Világvége Hotel
Dalok.hu - Hollywood Rose - Világvége Hotel mp3 letöltése

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább