Szekler

Zenei irányzat: Nemzeti rock
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 4963 alkalommal

Bemutatás:

Székely történelem dalokban.
A Szekler együttes – az első székelyföldi zenekar, amelynek fő célja a Székely Nemzet történelmének ismertetése dalokban, ugyanakkor felvállalva a székely történelmi anyagok.terjesztését, valamint a székely érdekeltségű intézmények támogatását is.
Székelyföld több nevezetes rendezvényem is nagy sikerrel mutatkozott be a közönségnek.Koncertjeik székely történelem oktató és nemzeti öntudat építő jellegűek.
A dalok szakaszainak szövege, a székely nép történelmét elevenítik fel, időrendi sorrendben, többnyire egy hegedű és két akusztikus gitár kíséretével. A refrének már teljes élőzenekari hangzásban szólalnak meg, érzéseket fejezve ki anélkül, hogy nemzetgyűlölet ébresztőek lennének.
Az együttes korosztálytól függetlenül, minden Székelyföldön élő, vagy a világ bármely részére elszármazott székelyeket, valamint azokat akik szívügyükként kezelik a székely nemzet kultúráját célközönségnek tekint.

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

sovardatti Hozzászólás ideje: 2011-11-08 14:50:14

Utolsó bejelentkezés:
2012-04-28 22:01:20

Véleménye a(z) "Szekler" előadóról:

Székely zene-székelyektől-székelyekről-székelyeknek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább