Wastaps

Zenei irányzat: Funk Rock
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 13007 alkalommal

Bemutatás:

A Wastaps a 70-es, 80-as években volt sikeres, funky és jazzrock elemeket is tartalmazó progresszív zenéjével.
Az együttes 2011-ben újra összeállt és Bolond világ címmel egy 12 új szerzeményt tartalmazó albumot adott ki. A lemez 2011 októberében jelent meg a német DMG kiadásában.
2012 januárja óta a Wastaps élőben is hallható.

Forrás: www.wastaps.hu

Biográfia:

A 70-es 80-as évek sikeres funk-rock bandája, a Wastaps, 2011-ben hosszú szünet után az együttes, Németországban élő – Charly Nice néven sikeres szólókarriert magáénak mondható – énekesével, és néhány korábbi tagjával ismét összeállt és Bolond világ címen új albumot adott ki. 

A Wastaps tagjai elmondták, hogy bár az új szerzeményekben törekedtek arra, hogy a dallamok közérthetőek, megjegyezhetőek legyenek, de nem kívántak szakítani a korábbi soul-os, funky-s elemek használatával sem. A dalokban helyenként kemény fúvós kórusok szólalnak meg, máshol akusztikus gitár, vagy elektronikus hangzás dominál, de nem akartak és nem is tudtak elszakadni a fekete gyökerektől. 

2012 januárjától a Wastaps ismét hallható élőben, koncertjeiken nagy sikerrel játsszák a Bolond világ album zenei anyagát, valamint régi funky, soul és jazz-rock nóták invenciózus feldolgozásait. Az album „Nem vigyázol rám” és „Engedd, hogy az legyek” című dalaiból videoklip is készült. 2013. március végén megjelent az újra működő formáció második CD-je, ezúttal egy négyszámos maxi CD, melynek címe: Körforgás. A szaksajtó és a közönség kedvezően fogadta ezt a lemezt is. A Wastaps koncerteken már hallhatóak a maxi CD-n szereplő kompozíciók, melyek azt a zenei irányt folytatják, amelyet a zenekar a Bolond világ albumon megkezdett. Az új szerzemények letisztultan, keményen szólnak, a nótákban kicsit több teret kapott a hangszeres játék és az improvizáció. 

2013 szeptemberében megjelent a Körforgás Búcsúdal című kompozíciójának videoklipje.

2014. szeptember végén az újra összeállt Wastaps Az éjszaka országútjain címmel megjelentette harmadik lemezét, ezúttal is egy négyszámos maxi CD formájában. A lemez nagysikerű bemutató koncertje szeptember 20-án került megrendezésre az Old Buda Rock & Blues Clubban. A Jazzy Rádió a korábbi lemezek és a legújabb maxi CD dalait is folyamatosan műsorára tűzi.


Tagok:

Szép Károly

ének, szaxofon, fuvola

Brindzik József

billentyű

Keres Tibor

gitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább