The Trousers

Zenei irányzat: garage, alternative, indie
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 10479 alkalommal

Bemutatás:

A The Trousers budapesti garázsrock/hard rock formáció. Zenéjük a 60-as, 70-es évek kemény rock and rolljából (The Rolling Stones, Led Zeppelin, Iggy & The Stooges) és az elmúlt évtized garázsrockjából (The Hellacopters, BRMC) táplálkozik.

Weboldal:

Biográfia:

2005 – Budapesten megalakul a The Trousers, amelyet kezdetben az akkor éledő magyar indie-rock szubkultúrához soroltak, bár zenéjükben már akkor is jóval több garázs-rock elem és retro-íz volt felfedezhető. Fellépnek a Sziget Fesztivál Talentum Színpadán
2007 -  Megjelenik az első EP, a Dive insane. A zenekar Ausztiában és a német Melt! Festivalon játszik. Blood for you című slágerük megjelenik egy amerikai és egy francia válogatáslemezen, az év végén pedig 3 hétig vezeti az MR2 lejátszási listáját.
2008 – A Blood for you video bekerül az MTV Hungary 10-es listájába. A banda fellép a brüsszeli Boutik Rock fesztiválon, a legendás Botanique Clubban. Megjelenik a debütáló lemez, a Planetary Process.
2009 – Májusban a koppenhágai Gutter City garázsrock fesztiválon játszanak, a The Blue Van dán rock szupersztár zenekar előtt, akik korábban a Jet-tel turnéztak. Elkészül a Doctor keep your hands off me című dal klipje, amelyet műsorra tűz a svájci Rock Label TV, a dal a belga RNC rádió év végi szavazásán top 5-be kerül. Itthon olyan bandák előtt játszanak, mint a Kispál és a Borz, Kiscsillag, Supernem, Amber Smith, Turbo…
2010 – Tavasszal a zenekar Prágában és Olmützben játszik. Elkészül a Mortal moon című dal klipje és kiadásra kerül Soul machine LP a Twelvetones Records/EMI Music Publishing gondozásában. A lemez dalait pár hét alatt több mint 15 ezerszer hallgatják meg az interneten. A lemezt a legjobb magyar hard rock albuma kategóriában jelölik a Fonogram-díjra.
2013 - Új videójuk, az "I get around" sikeresen nyit, hat hét alatt közel tízezren nézik meg. A harmadik nagylemez, az ugyancsak Fonogram-jelölést szerzett Freakbeat áprilisban jelent meg, vendégszerepel rajta az egykori legendás svéd Hellacopters zenekar frontembere, Nicke Andersson is.
2015 - Megjelenik új lemezük, a Mother of Illusion.

Tagok:
Kőváry Zoltán – ének, gitár
Locke Péter – gitár
Iliás Ádám – basszusgitár
Cs. Szabó Zoltán – dob

forrás: a zenekar saját oldala

Tagok:

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább